SOCIAL

Mesajul IPS Mitropolit Laurentiu Streza de Pasti

Mesajul IPS Mitropolit Laurentiu Streza de Pasti

Invierea Domnului este Praznicul iubirii jertfelnice, al pacii sufletesti, al comuniunii si al iertarii. Iar ospatul minunat al acestei bucurii netrecatoare este Sfanta Liturghie, Taina Imparatiei si a partasiei noastre la Invierea lui Hristos. Acum si aici, impartasindu-ne cu Preacuratele Taine, Trupul Domnului Hristos patrunde in fiinta noastra, in viata noastra, si ne umple de puterea negraita a dragostei Sale jertfelnice. Primind Sfanta Euharistie, ne impartasim din dragostea Lui, ne eliberam de egoismul nostru pacatos si ne deschidem inimile spre Dumnezeu si spre semenii nostri, pentru ca, prin noi, iubirea sfintitoare a lui Dumnezeu sa se reverse peste lumea in care traim.

IPS Laurentiu Streza, propus pentru titlul de cetatean de onoare al judetului Sibiu!2

In cuvinte nu vom putea niciodata exprima multumirea pe care suntem datori sa o aducem lui Dumnezeu. Cu faptele vietii noastre insa vom putea sa raspundem iubirii negraite a Mantuitorului Hristos. Sa credem cu adevarat ca, oricat de greu ne este in lume, oricat de multe necazuri am avea, in noi este vie si lucreaza puterea vietii si a Invierii lui Hristos.

Mantuitorul, Cel Care a primit de bunavoie suferinta patimirilor Sale, astazi invie si da un sens mantuitor oricarei suferinte de pe fata pamantului, aducand mangaiere si nadejde pentru tot omul cuprins de necazuri si incercari.

Hristos cel Inviat, Care a indurat ostilitatea si rautatea conationalilor Sai, povara unei condamnari nedrepte si rusinea unei morti umilitoare, Care S-a rugat pentru cei care-L rastigneau, ne daruieste astazi, prin Invierea Sa, harul si puterea de a ne iubi semenii, chiar si pe cei ce ne urasc pe noi, de a raspunde cu bunatate, blandete si iertare la rautatile de tot felul, pe care multi le arata fata de Biserica noastra cu atata inversunare.

Cu adevarat, Hristos a inviat pentru noi toti, si pentru cei ce ne fac bine, si pentru cei ce ne fac rau; si pentru cei ce ne iubesc, si pentru cei ce ne urasc pe noi!

Astazi, cand suntem partasi la bucuria atator daruri dumnezeiesti, sa nu-i uitam pe cei suferinzi ai nostri, pe cei bolnavi din spitale sau de la casele lor, pe cei singuri, pe copiii orfani sau parasiti, pe cei aflati in lipsuri materiale sau in atatea alte suferinte. Tuturor acestora, lumina Invierii sa le fie sprijin si intarire, vindecare si mantuire.

Lumina lui Hristos, care lumineaza tuturor, sa lumineze si sa vindece inimile noastre impietrite de necredinta, indiferenta, de robia propriilor patimi trupesti, de egoism, de mandrie, de vrajba sau ambitii desarte.

Astazi, sa punem un inceput nou vietii noastre vremelnice. Sa redeschidem Domnului Inviat inimile si viata noastra, ca sa primim in suflete lumina Invierii ca pe un nepretuit dar ceresc. Sa-L slavim pentru toate darurile pe care ni le aduce mereu si, astfel, sa devenim fii si marturisitori ai Invierii Lui in aceasta lume, care, instrainata de Dumnezeu, s-a imbolnavit de deznadejde, de violenta, de rautate si de ura.

Aceasta este noaptea si ziua Invierii Domnului – ziua vesnica pe care a facut-o Domnul ca sa ne bucuram si sa ne veselim in ea.

Hristos Cel Inviat este cu noi toti! Pentru aceasta, va adresam tuturor indemnul Sfantului Apostol Pavel, care sa ne insoteasca mereu:

„Privegheati! Stati tari in credinta!

Imbarbatati-va! Intariti-va!

Toate ale voastre in dragoste sa se faca!”

(1 Co 16, 13)

Hristos a inviat!

Sarbatori Fericite! Intru multi si fericiti ani tuturor!

Laurentiu

Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349