ACTUALITATE

MESAJUL presedintelui ales, KLAUS IOHANNIS de Ziua Nationala a Romaniei!

MESAJUL presedintelui ales, KLAUS IOHANNIS de Ziua Nationala a Romaniei!

MESAJUL presedintelui ales, KLAUS IOHANNIS de Ziua Nationala a Romaniei!

Presedintele ales Klaus Iohannis a vizitat Alba Iulia unde a fost intampinat de un grup de localnici imbracati in costume populare. Acesta a tinut sa transmita si un mesaj de Ziua Nationala tuturor romanilor.

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Nationala:

Iohannis a spus ca 1 Decembrie este o zi speciala pentru natiunea romana, fiind nu doar Ziua Nationala, ”nu doar celebrarea unui moment istoric”, ci ”ziua simbolica” in care se cuvine sa se reflecteze, an de an, asupra idealului de unitate nationala.

”In 1918, Marea Unire a avut o expresie teritoriala si institutionala. A insemnat desavarsirea statului national, ca act de vointa al natiunii romane. La 96 de ani dupa acel moment, putem vorbi din nou despre unitate nationala, dar cu alte semnificatii. Suntem astazi o natiune de cetateni, care a aratat in fata intregii lumi ca pretuieste valorile democratiei, ca are curaj si ca isi doreste o schimbare”, a afirmat Iohannis.

El a mai spus ca in calitate de presedinte al Romaniei isi propune redescoperirea, impreuna, a ideii de unitate nationala, mentionand ca acest lucru inseamna asumarea unor obiective nationale, actiunea comuna in atingerea lor si refacerea increderii.

”Ca Presedinte al Romaniei, imi propun sa redescoperim impreuna ideea de unitate nationala. Ce inseamna acest lucru? Inseamna asumarea unor obiective nationale, inseamna actiunea comuna in atingerea lor si inseamna refacerea increderii. Ziua de azi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restante”, a declarat Iohannis.

El a precizat ca, in perspectiva aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, Romania trebuie sa aiba obiective nationale, legate de locul ei in Europa si in lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor intre regiuni, de conectare la Europa prin infrastructura, precum si obiective nationale legate de educatie, de reformarea institutiilor publice care servesc cetatenii.

”Aniversarea a 100 de ani ne va gasi nu doar cu asemenea obiective asumate, ci si cu etape deja parcurse in atingerea lor. Pentru asta insa e nevoie inainte de toate de inca un lucru: de redescoperirea increderii. Suspiciunea permanenta, indoiala, teama, nesiguranta ne-au indepartat unii de altii, mai ales in ultimii ani. Ne-au facut sa vedem adversari acolo unde puteam vedea parteneri, ne-au facut sa stam de-o parte, acolo unde puteam fi implicati, ne-au facut sa fim rezervati, acolo unde puteam construi, ne-au facut sa lucram singuri fiecare, acolo unde puteam lucra de fapt in echipa”, a continuat presedintele ales.

El a mai spus ca provocarile care stau astazi in fata romanilor sunt de alta natura decat cele din trecut, ”dar nu mai putin dificile”.

Iohannis a adaugat ca ”partidele politice vor trebui sa inteleaga ca, indiferent de competitiile pe care le dau o data la patru ani, au datoria de a-si reprezenta natiunea de cetateni”.

”Oamenii politici vor trebui sa inteleaga ca, indiferent cum au facut lucrurile in trecut, de acum inainte au datoria de a privi in primul rand spre obiectivele nationale, ca obiectivele personale nu pot fi deasupra celor comune. Obiectivele de etapa nu inseamna nimic fara obiective pe termen lung si ca viitorul nu ni-l construim in functie de circumstante, ci printr-un act de vointa asumata”, a precizat Iohannis.

”Viitorul il construim printr-un act de vointa asumata. La multi ani, Romania! La multi ani, romani!”

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309