POLITICA

Mihai Razvan Ungureanu este cere “de urgenta” aderarea Republicii Moldova la UE

Mihai Razvan Ungureanu este cere “de urgenta” aderarea Republicii Moldova la UE

Partidul Forta Civica solicita oficialitatilor de la Bruxelles sa raspunda pozitiv, cu maxima urgenta, la cererea Republicii Moldova de aderare la UE, depasind toate piedicile puse de criteriile de admitere.

mihai razvan ungureanu - forta civica“Cerem statutul de stat membru al UE pentru Republica Moldova pentru a o feri, in al doisprezecelea ceas, de dezmembrarea si disparitia ei. La vremuri exceptionale, masuri exceptionale. Exemplul Crimeei poate fi urmat de Transnistria si de Gagauzia, anuland statalitatea Republicii Moldova”, se arata intr-un comunicat de presa al Fortei Civice.

Declaratiile presedintelui FORTA CIVICA vin in urma solicitarii Transnistriei ca Moscova sa examineze posibilitatea aderarii la Federatia Rusa. “In momentul de fata, diplomatia pare ca a lasat armele jos. Chestiunea Crimeei a creat un precedent periculos, urmat de cererea Transnistriei de a deveni parte integranta a Federatiei Ruse. In  acel moment, daca raspunsul va fi pozitiv, Republica Moldova se va transforma intr-o Ucraina mai mica. Iar desprinderea Transnistriei din trupul statului suveran si independent Republica Moldova desfiinteaza statul vecin. Dupa exemplul transnistrean ar putea urma si Gagauzia. Iar apoi, Republica Moldova moare.”, afirma presedintele FORTEI CIVICE.

„Liderii politici romani nu inteleg o evidenta: suntem in prima linie. Vorbim de un conflict care afecteaza grav securitatea si stabilitatea regionala. Aceasta tacere surda a oamenilor politici romani este periculoasa. Ar trebui adusi toti in jurul mesei pentru a li se explica gravitatea situatiei. Mi s-ar parea normal ca Presedintele Romaniei sa convoace sefii partidelor parlamentare la o discutie pe aceasta tema. Altfel, ramanem in situatia in care sunt doar doua voci care vorbesc de Romania in context international: a domniei sale si a mea.”, conchide Mihai-Razvan Ungureanu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279