SOCIAL

Mii de „boboci” isi incep aventura studenteasca. Startul se da in Piata Mare

Mii de „boboci” isi incep aventura studenteasca. Startul se da in Piata Mare

Mai mult de 2700 de ”boboci” ai Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, vor face cunostinta cu prima zi din viata de student. Startul catre viitoarea cariera va fi dat in 4 octombrie, in Piata Mare, de la ora 11,00, la ”Toamna Studenteasca”. Alaturi de proaspetii studenti vor fi colegii mai mari si cei ai Academiei Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu”, cadrele didactice care le vor ghida urmatorii ani, dar si conducerea universitatii si reprezentantii autoritatilor locale.

rectror ULBS Ioan Bondrea

In urma celor doua sesiuni de admitere din acest an, la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu au fost admisi la studii de licenta 2774 candidati, din care 1630 au fost admisi pe locuri bugetate (din acestia 6 sunt de etnie rroma), in timp ce in primul an de Master vor fi 1390 studenti, din care 910 admisi pe locuri bugetate (din acestia 1 este de etnie rroma). Lista ”bobocilor” este completata de cei 499 de studenti care au ales formele de invatamant la distanta si frecventa redusa (programe de licenta) si 120 de candidati admisi la programele de Master.

”An de an, mii de tineri aleg Sibiul universitar ca drum de pornire catre transformarea unei pasiuni intr-o cariera de succes. Intre zidurile orasului plin de istorie si cultura isi planuiesc viitorul, iar noi, mediul academic, suntem datori sa ne asumam rolul de a-i ghida cu toata responsabilitatea spre locul in care ei isi doresc sa ajunga. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” isi continua misiunea de a contribui la desavarsirea identitatii economice, stiintifice, sociale si culturale a Sibiului”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan BONDREA, rectorul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

”Toamna studenteasca” este un eveniment organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, in colaborare cu Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” din Sibiu si este co-finantat de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul local Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349