ECONOMIE

Miliardarul in euro din Slimnic

Miliardarul in euro din Slimnic

Localitatea Slimnic de langa Sibiu revendica originile unuia dintre cei mai bogati oameni din Europa si din lume. Hasso Plattner a fondat compania S.A.P, lider pe piata mondiala a programelor de calculator pentru afaceri.

Publicatia Forbes a anuntat anul trecut ca Hasso Plattner are o avere de 6,4 miliarde de dolari si este pe locul 119 in topul celor mai mari bogatasi din lume. Desi averea impresionanta pe care a strans-o l-a adus in lumina reflectoarelor, miliardarul german Hasso Plattner nu a elucidat niciodata misterul originilor sale. Intrebat de mai multe ori de ziaristii germani despre copilarie, omul de afaceri a spus doar ca si-a petrecut primii ani din viata la Berlin, iar tatal sau a fost medic. Despre Romania nu a adus vorba niciodata. Cu toate acestea insa, sasii din localitatea sibiana Slimnic sunt siguri ca bogatasul german este unul de-al lor. „Sigur, Hasso nu poate fi din alta familie decat aceasta din Ardeal. Plattnerii pornesc cu totii din Ardeal. Sunt lucruri care nu se pot pune la indoiala, pur si simplu se stiu”, sustine Walther Seinder, preotul din localitatea sibiana Slimnic.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309