SOCIAL

Ministrul Sanatatii a promis ca lucrarile la Maternitatea Sibiu vor fi finalizate la 1 octombrie!

Ministrul Sanatatii a promis ca lucrarile la Maternitatea Sibiu vor fi finalizate la 1 octombrie!

Ministrul Sanatatii a promis ca lucrarile la Maternitatea Sibiu vor fi finalizate la 1 octombrie!2

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a promis in vizita sa la Spitalul Judetean Sibiu ca lucrarile blocate timp de doi ani la Maternitatea Sibiu vor fi finalizate la 1 octombrie in urma unei investitii de 24 de milioane de lei.

Nicolae Banicioiu a vizitat, miercuri, Spitalul Judetean Sibiu si cateva dintre santierele deschise aici pentru reabilitatea cladirilor. Vizita a inceput la Maternitatea Sibiu care este in proces de reabilitare de mai multi ani, in cadrul unui program national derulat de Ministerul Sanatatii cu fonduri de la Banca Mondiala.

„Am vazut blocul Materno-Infantil. Este o investitie prin Banca Mondiala pe care o desfasoara Ministerul Sanatatii. Vreau sa va anunt hotararea noastra de a finaliza in cele din urma acest proiect, care a fost blocat mai multi ani. Nu are sens sa comentam, dar cred ca pana la 1 octombrie sa fie gata si, in sfarsit, la Sibiu sa avem o maternitate la standarde europene. Din ce am vazut pana acum, ca si stadiu al lucrarilor, lucrurile merg bine. V-am spus, intarzierea nu a fost cauzata la nivel local, ci mai mult de la nivel national”, a declarat ministrul Sanatatii.

Potrivit datelor oferite de reprezentantii spitalului, suma totala alocata pentru reabilitarea completa a blocului Materno-Infantil din cadrul SCJU Sibiu prin programul de finantare europeana gestionat de minister se ridica la aproximativ 24 de milioane de lei.

La finalizarea lucrarilor, in cadrul maternitatii Sibiu vor functiona 42 de saloane cu grup sanitar propriu si cu un total de 83 de paturi, trei sali de operatii, sapte sali de nasteri, trei saloane ATI neonatalogie, trei sali ATI prematuri, trei saloane de Terapie Intensiva pentru femei si cabinete pentru personalul medical. Lucrarile la Maternitatea din Sibiu au inceput in 24 iulie 2011.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349