POLITICA

Mircea Cazan: Ponta „7 case nedeclarate”, urmasul vrednic al lui Nastase ”4 case declarate”!

Mircea Cazan: Ponta „7 case nedeclarate”, urmasul vrednic al lui Nastase ”4 case declarate”!

Mircea Cazan Ponta 7 case nedeclarate, urmasul vrednic al lui Nastase '4 case declarate!2

Domnul Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate opereaza cu dubla masura. Acopera si nu sanctioneaza ilegalitatile cand este vorba de politicieni de varf de la Putere, inventeaza infractiuni si face presiuni asupra instantelor cand este vorba de reprezentanti ai Opozitiei.

Concret, Victor Ponta in calitate de deputat si ulterior de prim-ministru a incalcat prevederile articolului 3, alineat 3 din Legea nr  176/2010 – Declaratiile de avere se fac in scris, pe propria raspundere, si cuprind drepturile si obligatiile declarantului, ale sotului / sotiei, precum si ale copiilor aflati in intretinere – deoarece in declaratiile de avere din 09.03.2011, 12.03.2012, 07.06.2012, 19.11.2012, 17.12.2012, 30.04.2013 si 12.03.2014 nu a trecut si proprietatile imobiliare si activele bancare ale sotiei sale, Daciana Sarbu.

Prin ascunderea a trei case, doua terenuri, un autoturism si 7 conturi bancare a intrat sub incidenta articolului 28 din Legea 176/2010 – Fapta persoanelor care, cu intentie, depun declaratii de avere sau declaratii de interese care nu corespund adevarului constituie infractiunea de fals in declaratii si se pedepseste potrivit Codului penal.

De 3 ani de zile, Horia Georgescu a inchis ochii la infractiunea in forma continuata a lui Victor Ponta, pentru ca era obligatoriu sa faca verificari tinand cont ca in luna mai 2012, Victor Ponta a devenit seful executivului.

Mai mult, in luna februarie 2013, un ziar de investigatii a sesizat oficial ANI privind incalcarea legii de catre premierul Ponta, dar Horia Georgescu nu a luat nicio masura.

Cum sunt tratati in schimb reprezentantii opozitiei. In cazul Mircea Diaconu, presedintele ANI a avut o interventie publica scandaloasa, anuntand ca devin infractori cetatenii interesati sa semneze pentru candidatura la europarlamentare a lui Diaconu. Din cate stiu, doar judecatorii au calitatea de a stabili cine este sau nu infractor. In cazul Iohannis (si al altor zeci de primari care au actionat conform legislatiei europene coroborata cu legislatia romana), Horia Georgescu a inventat o stare de incompatibilitate, a fost infirmat in justitie de catre o instanta a unei Curti de Apel, si depasindu-si atributiile a cerut expres termen de recurs la ICCJ exact inaintea inceperii campaniei electorale.

De ce daca tot recurge la depasirea atributiilor, Horia Georgescu nu a cerut termen la ICCJ acum 2, 3, 5 sau 6 luni?

Explicatia este simpla: presedintele ANI a intrat in jocuri electorale si incearca sa-l defavorizeze pe principalul candidat al Opozitiei, prin introducerea temei „incompatibilitati” ca tema de atac in campania electorala. Asa este tratata opozitia.

„ (…) legea ni se aplica doar noua, se aplica poporului, fraierilor, nu lor. Traian Basescu a si spus ca il intereseaza o decizie a Curtii Constitutionale doar cand este in favoarea sa. Cand nu-i convine nu il intereseaza”.

Aceasta declaratie ii apartine premierului Ponta. Dar a fost facuta in 2011, cand se afla in Opozitie. Dar si atunci, Victor Ponta „7 case nedeclarate”, a beneficiat de protectia sefului ANI. Poate si pentru ca erau parteneri de tenis, asa cum s-a scris in presa.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279