POLITICA

Mircea Cazan: PSD instiga la violenta pentru alegerea lui Victor Ponta!

Mircea Cazan: PSD instiga la violenta pentru alegerea lui Victor Ponta!

Mircea Cazan PSD instiga la violenta pentru alegerea lui Victor Ponta!2

Foarte, foarte multa lume a fost si este nemultumita de prestatia din ultimii ani a presedintelui Traian Basescu. Nu mai intru in amanunte, lucrurile sunt stiute. Vom avea in luna noiembrie alegeri si Romania va avea un alt presedinte. Observ insa in tabara social-democrata o stare de nervozitate excesiva. O stare de nervozitate care nu poate fi generata decat de marile incertitudini care planeaza asupra sanselor de victorie ale candidatului care pleaca cu toate atuurile in mana, fiind seful guvernului, organizatorul alegerilor si cel care dicteaza regulile de desfasurare a procesului electiv.

Legat de aceasta nervozitate, am asistat cu stupefactie la un discurs – iresponsabil este putin spus – public la una dintre conferintele judetene ale PSD, cea de la Dambovita. Un discurs public nemaiintalnit in Romania postdecembrista.
„In noiembrie il punem pe Victor Ponta in locul care i se cuvine. Am vorbit despre calibru, in seara asta va spun despre Nero, care a dat foc Romei. Eu va invit ca, in noiembrie, sa dam foc ultimei ramasite a regimului Basescu. Sa dam foc in Dambovita, sa dam foc in Alba, in Timisoara, in Arad, la Darmanesti, la Caragiale. Sa dam foc in toata tara, pentru ca avem un singur scop: Victor Ponta presedinte”. Acest discurs apartine deputatului PSD Zisu Stanciu si ne arata fara echivoc ce au de gand sa faca cei din PSD in campanie pentru a-i asigura victoria lui Victor Ponta.

Atrag atentia ca suntem in fata unei instigari la violenta care intra sub incidenta art.368, alin.1 si alin.2 din Codul Penal:

(1) Fapta de a indemna publicul, verbal, in scris sau prin orice alte mijloace, sa savarseasca infractiuni se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.

(2) Daca fapta prevazuta in alin. (1) este comisa de un functionar public, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat. (In sensul legii penale, conform art.175 si parlamentarul este asimilat functionarului public.)

Pana in prezent nici Politia si nici Parchetul nu s-au sesizat din oficiu, dar poate se lucreaza la un dosar si nu exista informatii. In schimb, desi au trecut 4 zile de la eveniment, nu exista nici cea mai mica reactie din parte premierului Victor Ponta.

Drept urmare ii solicit lui Victor Ponta ca in calitate de candidat la presedintie si in calitate de premier sa se delimiteze de discursul lui Zisu Stanciu, iar in calitate de presedinte al PSD sa-i retraga sprijinul politic deputatului PSD de Dambovita. In caz contrar, nu pot interpreta decat ca Victor Ponta este de acord cu instigarile la violenta in campania electorala si ca patroneaza si promoveaza astfel de instigari ale membrilor PSD.

Am inteles ca la conferinta judeteana a PSD Constanta, Radu Mazare a afirmat ca „daca o sa castige neamtul si cu liberalii apoi toata Constanta pierde actiunile in Port”. Nu il suspectez pe Radu Mazare de lipsa de inteligenta dar ar fi bine sa nu mai iasa in public cu astfel de manipulari grosolane, pentru ca romanii, inclusiv cei cu o instructie sumara stiu ca presedintele Romaniei nu are in atributii si are cum sa intervina si sa preia actiunile unei societati, companii etc. Daca Radu Mazare mai spune astfel de enormitati se face si(n)gur de ras si nu-l mai spala nici macar apa marii.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279