ACTUALITATE

Mitropolitul Ardealului, in fata Comisiei de Etica a ULBS

Mitropolitul Ardealului, in fata Comisiei de Etica a ULBS

ips laurentiu streza

Mitropolitul Ardealului, prof. univ.dr. Laurentiu Streza va aparea in fata comisiei de etica a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) pentru a da explicatii in cazul scandalului lucrarilor stiintifice scrise de Gigi Becali, in urma carora, patronul Stelei si-a redus pedeapsa cu inchisoarea.

In 26 ianuarie, alaturi de IPS Streza, alti patru profesori universitari sibieni vor fi chemati sa explice deciziile de a se implica in sustinerea acestor lucrari, a declarat, pentru AGERPRES, Teodor Boanta, purtatorul de cuvant al ULBS.

Printre cei supusi atentiei Comisiei de Etica, se numara IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului si fost decan al Facultatii de Teologie si Valentin Petrescu, prodecanul Facultatii de Inginerie din Sibiu.

„Comisia de Etica a ULBS se va reuni pe 26 ianuarie si va analiza cazurile a patru profesori universitari: conferentiar universitar doctor inginer Mirela Stanciu de la Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, profesorul universitar doctor inginer Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Invatamant la Distanta si Frecventa Redusa, profesorul universitar doctor inginer Valentin Petrescu, de la Facultatea de Inginerie si profesorul universitar doctor Laurentiu Streza de la Facultatea de Teologie. La Comisia de Etica vor fi prezenti toti cei implicati sa isi sustina punctul de vedere”, a explicat purtatorul de cuvant al ULBS.

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza a coordonat stiintific cartea lui George Becali „Iubirea milostiva si mantuitoare”, editura Saeculum 2014, potrivit site-ului republica.ro, citat de AGERPRES.

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a solicitat marti Consiliului National al Rectorilor (CNR) sa intreprinda demersurile necesare pentru apararea integritatii academice, in contextul documentului facut public de Ministerul Justitiei, potrivit caruia o serie de profesori universitari si conferentiari au semnat recomandari pentru persoanele aflate in regim de detentie.

Potrivit unui comunicat de presa al MENCS, prin adresa nr. 8061/ 11.01.2016, ministrul Adrian Curaj a cerut CNR ca, in baza principiilor statuate de lege cu privire la autonomia si responsabilitatea universitatilor, sa solicite institutiilor de invatamant superior o analiza punctuala a cazurilor.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349