MEDIA

Motorul de cautare american este serios amenintat: Se sparge Google sau dispare!?

Motorul de cautare american este serios amenintat: Se sparge Google sau dispare!?

google divizarePozitia dominanta a motorului american de cautare online este amenintata de Germania care ar vrea ca firma detinatoare sa-si reconsidere pozitia si sa recurga la spargerea companiei. In caz contrar unele tari ar putea chiar sa interzica utilizarea motorului de cautare online Google.

 

Google s-ar putea sa fi ajuns la o asemenea pozitie dominanta pe piata, incat o divizare a grupului „trebuie analizata cu atentie”, a declarat ministrul Economiei din Germania, Sigmar Gabriel, de asemenea, vicecancelar in guvernul de la Berlin.

O astfel de masura, greu de impus incat Google este o companie americana, ar putea reprezenta o ultima varianta pentru tarile care vor sa evite o situatie in care operatorul celui mai utilizat motor de cautare pe internet isi striveste sistematic competitorii, a spus oficialul german, potrivit CNBC.

„O divizare de genul celor care s-au impus pentru retelele de distributie de electricitate si gaze naturale trebuie luata serios in calcul aici. Dar nu poate fi decat ultima varianta. De aceea ne concentram asupta reglementarilor antitrust in privinta platformelor online”, a scris Gabriel intr-o opinie publicata de cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Circa 400 de companii, inclusiv edituri din Germania si Franta, au anuntat vineri depunerea unei noi plangeri antitrust impotriva Google. Grupul acestora, numit Proiectul Internetului Deschis, sustine ca Google promoveaza rezultate despre propriile produse, in dauna celor ale rivalilor, in cautarile online ale utilizatorilor.

Purtatorul de cuvant al ministrului german a declarat ca Ministerul Economiei analizeaza mai multe aspecte ale afacerilor Google, inclusiv modul in care respecta dreptul la viata privata si utilizarea unor mecanisme pentru reducerea taxelor.

O divizare a Google si altor companii de internet, desi posibila din perspectiva legilor, ar fi dificila, a avertizat purtatorul de cuvant.

In loc sa caute sa obtina separarea Google in mai multe entitati, Germania vrea noi reguli antitrust la nivelul UE care sa garanteze ca rivalii apar in cautarile online, a spus el.

sursa: mediafax

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275