POLITICA

MRU: Europarlamentarii Forta Civica vor lucra pentru interesul Romaniei

MRU: Europarlamentarii Forta  Civica vor lucra pentru interesul Romaniei

diana pavelescu si mru

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a afirmat vineri, la Arad, ca viitorii europarlamentari ai partidului pe care il conduce vor actiona in forul european prioritar pentru interesul Romaniei.

„In vremea cand eram ministru de Externe mi-a fost foarte greu sa ii strang laolalta pe europarlamentarii romani in nevoia de a le supune atentiei cateva chestiuni care solicitau solidaritate in vot pentru interesele nationale. Si, intr-adevar, mai curand votau pe seama partidului, transferand la Bruxelles diviziunile politice interne. Or, asta este, in opinia mea, pagubos”, a declarat pentru AGERPRES Mihai Razvan Ungureanu.

Potrivit acestuia, din exemplul polonez, din exemplul ungar, din cel german sau din cel francez trebuie sa se inteleaga ai sa se preia concluzia ca solidaritatea nationala porneste de la respectarea interesului national. „Si numai dacă cele 32 de nume aflate pe lista europarlamentarilor vor avea Romania in gand si dupa aceea partidul, numai in felul acesta vom avea lobby-ul de care avem nevoie”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

„Iar cand spun asta ma gandesc la ceea ce urmeaza in perioada care vine, pentru ca in 2017 avem asa-numita revizie de jumatate de termen pentru bugetul Uniunii Europene. Daca ai un grup de europarlamentari care nu inteleg ca trebuie sa aiba un vot unitar in favoarea unei alimentari bugetare suplimentare pentru Romania — pentru ca acolo vor fi si corectii pe capitole bugetare interne — atunci batalia este practic pierduta pentru noi. Or, noi nu suntem o taea care sa nu avem nevoie de bani europeni, nu suntem o tara care sa-si permita luxul de a-si refuza confortul economic sau createrea durabila”, a afirmat liderul FC.

Mihai Razvan Ungureanu a sustinut că cei 32 de parlamentari, depaaind diviziunea sau carnetul de partid, sau prezenta intr-un grup politic european, trebuie sa inteleaga faptul ca Romania se aaeaza deasupra tuturor.

„Din punctul acesta de vedere, conduita viitorilor parlamentari ai FC este clara: DA pentru colaborare, pentru interesul national. Si sunt destule proiecte unde este nevoie de colaborare transpartinica: de la procesele suplimentare de integrare, Schengen-ul, pana la corectia bugetara din 2017. Si, de asemenea, nu trebuie sa uitam ca la capatul mandatului viitorului Parlament European va fi cea mai mare provocare politica din istoria moderna a Romaniei. Este vorba de asumarea de catre tara noastra a presedintiei Consiliului European, in 2019. Deci, pentru sase luni, Romania ureaza sa fie fie tara cu cea mai mare greutate politica din Uniunea Europeana. Si de votul ei din Consiliul European, pe seama influentei de care va dispune sase luni de zile, va conta relatia cu Germania, reltția cu Franta sau relatia cu Marea Britanie. Or, nu poti pregati presedintia Consiliului European daca ai o ‘colectie’ de europarlamentari care trag in toate diretiile, uitand ca, de fapt, au fost alesi in aceasta circumscriptie electorala numita Romania”, a conchis Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele FC s-a aflat vineri in judetul Arad. El a fost insotit si de doi dintre candidatii aflati pe lista pentru europarlamentare a FC, Diana Pavelescu, presedintele organizatiei judetene Sibiu, si Yavuz Aksoy, presedintele Departamentului pentru minoritati din cadrul partidului.

Cu acest prilej, Mihai Razvan Ungureanu a afirmat ca obiectivul partidului il constituie obtinerea a cel putin doua mandate de europarlamentar.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309