POLITICA

MRU: Federatia Rusa recurge la agresiune armata impotriva Ucrainei

MRU: Federatia Rusa recurge la agresiune armata impotriva Ucrainei

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu condamna actiunile Rusiei impotriva Ucrainei si considera ca “Moscova pune in practica doctrina interventionismului armat”.

soldati rusi inarmati„Sub pretextul apararii etnicilor rusi din Crimeea si invocand argumente care tin de istoria teritoriilor Ucrainei, Federatia Rusa recurge la agresiune armata impotriva statului vecin, suveran si independent,” a declarat fostul premier si ministru de externe, Mihai Razvan Ungureanu.

„Moscova pune in practica doctrina interventionismului armat, la mai bine de 20 de ani de la incheierea Razboiului Rece. Este un neo-revizionism brutal care vizeaza fracturarea teritoriului Ucrainei”, a avertizat presedintele FC.

„Replicile slabe si lipsite de consistenta ale organizatiilor internationale denota ca aranjamentele regionale si continentale de securitate nu functioneaza la nivelul relatiei dintre statele membre OSCE si Federatia Rusa. Agresiunea armata asupra Ucrainei creeaza un precedent periculos, care pune in pericol ordinea de drept consfiintita prin acorduri si tratate internationale”.

„Evolutiile din Ucraina genereaza o amenintare imediata la adresa independentei si a integritatii teritoriale a Republicii Moldova. Moscova redeschide o Cutie a Pandorei: separatism si divizare teritoriala. Ma tem ca Transnistria va redeveni, in conditiile actuale, o zona conflictuala fierbinte,” a subliniat MRU.

„Stabilitatea regionala este in grav pericol, fiind vorba de o violare a normelor dreptului international. Uniunea Europeana si partenerii transatlantici trebuie sa se afle in centrul unui demers de solutionare imediata a situatiei din Ucraina. Sper, totodata, intr-o condamnare fara echivoc, de la nivelul ONU, a deciziilor Moscovei. Comunitatea internationala nu trebuie sa lase ordinea de drept sa degenereze intr-o logica a agresiunii, asemanatoare cauzelor care au dat nastere celui de-al doilea razboi mondial”, a conchis presedintele FC.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349