SHOPPING

Mutare strategica pentru Kaufland, la Sibiu. Intra in batalie dirercta cu concurenta, pe teren strain

Mutare strategica pentru Kaufland, la Sibiu. Intra in batalie dirercta cu concurenta, pe teren strain

Cel mai mare lant de hipermarketuri din Romania a decis sa faca o miscare strategiga in piata, iar prima mutare va fi la Sibiu. Cu o retea de peste 100 de magazine in tara, retailerul german Kaufland a anuntat ca va deschide primul magazine in interiorul unul mall, in viitorul Festival Shopping Center Sibiu, care va fi inaugurat in 2018, pe terenul fostei fabric Simerom.

fastival shopping center sibiu

Compania a semnat contractul de inchiriere a spatiului cu compania de dezvoltare imobiliara Primavera Development, controlata de familia de antreprenori Tanasoiu şi de olandezul Ellko Kortaweg, scrie zf.ro.

In aceasta tranzactie nemtii de la Kaufland au fost asistati de compania de consultanta imobiliara Crosspoint Real Estate, compania Primavera Development lucand cu DTZ. Cele doua parti negociaza deja de multa vreme, insa contractul a fost semnat ieri.

Kaufland mai are doua magazine in Sibiu. Aceasta este o mutare strategica pentru nemtii de la Kaufland, care au deschis pana acum toate magazinele de sine statatoare, pe terenuri proprii. Decizia de a merge in mall vine in contextul in care şi celelalte retele de hipermarketuri – Auchan, Cora şi Carrefour – au deja magazine ce opereaza in spatii inchiriate in centre comerciale. Kaufland este prezent pe piata din Romania de mai bine de un deceniu, perioada in care s-au dezvoltat cateva zeci de centre comerciale şi malluri. Totuşi, nemtii au mers inainte in aceasta perioada cu strategia proprie de a merge independent.

Grupul german Kaufland este liderul comertului local cu o retea de peste 100 de hipermarketuri cu afaceri de circa 2 mld. euro anul trecut.

Sursa: zf.ro

Foto: oradesibiu.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349