CULTURA

Muzeul National Brukenthal, pe platforma mondiala a Google Cultural Institute!

Muzeul National Brukenthal, pe platforma mondiala a Google Cultural Institute!

Muzeul National Brukenthal, pe platforma mondiala a Google Cultural Institute!

Muzeul National Brukenthal se alatura initiativei Google Cultural Institute, platforma online care ofera acces la patrimoniul istoric si cultural din peste 60 de tari.

Institutia noastra contribuie cu 65 de imagini ale unor importante piese din colectiile muzeale si cu trei vizite virtuale. Muzeul National Brukenthal este singurul muzeu din Romania ce poate fi vizitat online pe platforma Google Cultural Institute, prin tehnologia Street View; astfel sunt accesibile expozitii, spatii interioare si exterioare de la Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie si Palatul Brukenthal.

Cele 65 de piese indexate de Google Cultural Institute reprezinta atat lucrari din colectia de pictura europeana si romaneasca (Ecce Homo, de Tizian Vecellio da Cadore, seria Cele cinci simturi, de Gonzales Coques, Omul cu tichie albastra, de Jan van Eyck, Wilhelm IV de Bavaria, de Hans Schwab von Wertinger, Iacoba de Baden, de Hans Schwab von Wertinger; Femeie din Tara Barsei, de Arthur Coulin, Portretul baronului Samuel von Brukenthal, de Anonim, Natura statica cu cirese, de Theodor Aman, etc), cat si piese din colectiile Muzeului de Istorie (o lada de breasla pictata de la 1714, obiecte lucrate in sticlaria de la Porumbacu de Sus in secolul al XVIII-lea, vase din aur si argint lucrate de Sebastian Hann etc.). 24 de imagini au fost captate la rezolutie inalta, permitand reliefarea celor mai mici detalii, de la tuse ale pensulei la patina timpului.

Pentru Muzeul National Brukenthal, prezenta pe platforma Google Cultural Institute  reprezinta o oportunitate de a asigura accesul la patrimoniul institutiei pentru un public larg ce nu poate calatori la muzeu, precum si pentru specialisti in vederea studierii pieselor de colectie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279