ACTUALITATE

Neatenția și nerespectarea legii provoacă tot mai multe incendii

Neatenția și nerespectarea legii provoacă tot mai multe incendii

În mai puțin de două luni, echipajele de pompieri ale ISU „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu au acționat la 16 de intervenții pentru stingerea incendiilor necontrolate (vegetație uscată, deșeuri și resturi menajere).
„În fiecare an, cu precădere în zilele de iarnă în care temperaturile sunt mai ridicate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu este solicitat prin intermediul numărului unic de urgență 112, să intervină în nenumărate situații pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată scăpate de sub control”, se precizează în comunicat.
ISU îi avertizează pe cetățeni să respecte prevederile legale atunci când distrug prin ardere vegetația uscată, deșeurile și resturile menajere, dar și să fie deosebit de atenți pentru a evita incendiile.
„Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu reamintește cetățenilor că distrugerea prin ardere a vegetației uscate, deșeurilor și resturilor menajere se efectuează cu respectarea prevederilor legale în vigoare, ce se referă la obligativitatea obținerii acceptului Agenției de Protecție a Mediului și informarea în prealabil a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență în cazul arderii miriștilor, stufului sau vegetației ierboase, respectiv interzicerea folosirii focului deschis pe teritoriul ariilor naturale protejate”, conform comunicatului de presă.
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum și stingerea jarului după terminarea activității.
Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenții la normele de apărare împotriva incendiilor și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

incendiu-vegetatie, neatentia ceateanului
Sursa foto: www.actualități.net


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279