ACTUALITATE

Nicoara (Euroil) si Ghise (Ana Oil) arestati, Domnariu lasat liber

Nicoara (Euroil) si Ghise (Ana Oil) arestati, Domnariu lasat liber

pavel ghise ana oil
Doi dintre “benzinarii” sibieni ridicati, miercuri de procurori pentru audieri au fost retinuti. Adrian Nicoara (Euroil) si Pavel Ghise (Ana Oil) au fost arestati pentru evaziune ficala. In schimb, fostul consilier local PDL, Dumitru Domnariu, partenerul lui Nicoara, a fost lasat sa plece dupa audieri.

In noaptea de miercuri spre joi, alaturi de Nicoara si Ghise au mai fost retinute alte trei persoane, iar alte doua sunt cercetate sub control judiciar, in dosarul de evaziune fiscala de peste 34 milioane de lei, in care cu o zi in urma cu fost facute perchezitii la Timisoara si Sibiu, transmite MEDIAFAX.
Procurorul-sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres a declarat, joi dimineata, ca in acest dosar au fost audiate 18 persoane, iar pe numele a cinci dintre acestea au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore.
”Audierile s-au terminat azi-noapte (in noaptea de miercuri spre joi – n.r.) tarziu, iar in urma acestora cinci persoane au fost retinute pentru 24 de ore, in timp ce alte doua sunt cercetate sub control judiciar”, a declarat Mircea Andres.
Potrivit acestuia, printre persoanele retinute sau cercetate sub control judiciar nu se afla si fostul consilier judetean PDL de la Sibiu Dumitru Domnariu, care este vizat si el in acest dosar.
In schimb, printre cei cinci retinuti se numara Adrian Nicoara, fostul cumnat al lui Dumitru Domnariu, care este si partenerul sau de afaceri, dar si omul de afaceri Pavel Ghise care detine mai multe hoteluri si benzinarii in Sibiu.
Procuorii DIICOT Timisoara si politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara au facut, miercuri dimineata, 14 perchezitii, intre care cinci la Timisoara si noua la Sibiu, fiind vizat grup organizat suspectat de evaziune fiscala.
Surse judiciare declarau ca toate persoanele vizate in acest dosar au afaceri cu petrol sau sunt implicate in astfel de afaceri.
Potrivit DIICOT, in perioada 2012 – 2014, reprezentantii legali ai 11 societati comerciale au constituit un grup infractional organizat, „in scopul de a genera facturi purtatoare de TVA deductibila pentru produse energetice si, implicit, cheltuieli care sa diminueze masa impozabila, sustragandu-se astfel de la plata in intregime a obligatiilor fiscale datorate, precum si documente necesare crearii unei proveniente aparent licite a marfurilor/serviciilor introduse in circuitul comercial de catre societatile in cauza”.
Membrii grupului infractional mai sunt suspectati ca au falsificat documentele de insotire sau de receptie a produselor energetice si ca au facut declaratii false cu privire la responsabilitatea juridica pentru marfa livrata referitor la faptul ca produsele energetice livrate au acciza platita si provin pe circuitul economic dintr-un depozit fiscal autorizat.
Sumele de bani rezultate din aceasta activitate au fost transferate la mai multe societati comerciale nationale si internationale inactive, pentru a ascunde adevarata provenienta.
Conform DIICOT, prejudiciul in acest caz a fost estimat la 34.044.503 lei.
Dumitru Domnariu si Adrian Nicoara au fost cercetati si in dosarul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar. Adrian Nicoara si Dumitru Domnariu au fost retinuti in acest dosar in luna martie 2013, dupa ce ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor din Bucuresti i-au acuzat de evaziune fiscala, prejudiciul adus statului ridicandu-se, conform anchetatorilor, la aproximativ cinci milioane de lei. Anchetatorii spuneau, la acea vreme, ca Nicoara si Domnariu, in calitate de administratori ai firmei Euroil, societate care avea ca obiect de activitate comertul cu combustibil, ar fi inscris in actele contabile, dar si in alte documente legale, cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale.

Foto: forbes.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349