POLITICA

Numire cu bucluc. Victor Ponta cere urmarirea penala a lui Klaus Iohannis

Numire cu bucluc. Victor Ponta cere urmarirea penala a lui Klaus Iohannis

Numirea lui Mihai Alexandru Gradinar in functia de ambasador in Danemarca si Islanda ii poate aduce presedintelui Klaus Iohannis un dosar penal. Fostul premier si contracandidat al lui Iohannis la presedintia Romaniei, Victor Ponta, cere DNA sa inetrvina si sa il cerceteze pentru conflict de interese.

SERIALUL II dintre PONTA SI IOHANNIS! Cum s-au descurcat cei doi CANDIDATI calificati in turul doi al ALEGERILOR PREZIDENTIALE!1

Victor Ponta scrie vineri, pe Facebook, ca DNA ar trebui sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese, avand in vedere ca l-a propus ambasador in Danemarca pe fiul omului de afaceri Ilie Gradinar, care a condus doua companii din subordinea Primariei Sibiu.

„DNA sa ceara inceperea urmaririi penale contra Domnului Klaus Iohannis pentru savarsirea infractiunii de «Conflict de interese» prevazuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece «in exercitatea atributiilor de servici … a participat la luarea unei decizii .. prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru o persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale sau de munca in ultimii 5 ani»”, scrie Ponta pe Facebook.

Fostul lider PSD face referire in postare la propunerea lui Mihai Alexandru Gradinar in functia de ambasador al Romaniei in Norvegia si Islanda. Diplomatul este fiul lui Ion Gradinar, un om de afaceri din Sibiu care a condus compania SC Energie Termica SA, aflata in subordinea Primariei Sibiu, si aparea, in 2014, ca membru in CA al SC Piete Sibiu SA, aflata tot in subordinea Primariei.

„Tinerii frumosi si liberi care au cerut «un altfel de politica» vor iesi diseara in strada sa ceara demisia Presedintelui vinovat (asa cum fac in aceste zile in Brazilia, Franta, etc)”, mai comenteaza fostul premierul.

DNA a cerut in cazul lui Victor Ponta urmarirea penala pentru conflict de interese, pe motiv ca l-a numit de trei ori ministru pe Dan Sova, in 2012 si 2014, lucru ilegal avand in vedere ca cei doi au facut afaceri impreuna. Camera Deputatilor a respins, in iunie 2015, cererea de incuviintare a urmarii penale pentru aceste fapte.

„Eu cred ca Romania este un stat de drept in care toti suntem egali in fata legii si raspundem pentru faptele noastre – sau NU?!?”, mai scrie Ponta, pe Facebook.

Klaus Iohannis l-a propus, joi, in functia de ambasador al Romaniei in Danemarca si Islanda pe Mihai Alexandru Gradinar, secretar de rangul I la Ambasada Romaniei de la Viena.

 Sursa: news.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275