ECONOMIE

O companie sibiana, una din cele mai sigure oportunitati de investitii pe Bursa

O companie sibiana, una din cele mai sigure oportunitati de investitii pe Bursa

Una din putinele companii sibiene ramase ”in picioare” dupa Revolutie si care a reusit sa tina pasul cu economia mondiala este recomandata de specialistii din piata de capital ca un ”pont” sigur de investit.

compa_sibiu 2

Producatorul de componente auto Compa Sibiu (CMP) este vazuta ca una din cele mai subestimate companii tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar specialistii spun ca evolutia constant ascendenta a companiei o transforma intr-o investitie sigura si profitabila, scrie zf.ro.

„Rezultatele financiare constant bune nu s-au reflec­tat pâna acum si intr-un pret mai mare al actiu­ni­lor, Compa fiind una dintre cele mai subevaluate com­panii de la Bursa de Valori Bucuresti“, considera ana­listul financiar Marius Pandele de la Prime Tran­sac­tion. Compa, cu 195 mil. lei capitalizare, intra in cate­goria emitentilor despre care brokerii zic ca pot sur­prinde placut investitorii in urmatoarele 12 luni. Ieri, actiunile CMP afisau la jumatate zilei un pret de 0,88 lei, in urcare cu 30% de la inceputul anului. In perioa­da august 2015-august 2016, titlruile CMP au urcat cu 16%. Pretul cotatiilor din tranzactiile de ieri era mai mic cu 1% fata de inchidere de pe 29 august.

Compa Sibiu a raportat pentru primul semestru din acest an un profit net de aproape 36 mil. lei, dublu fata de primele sase luni din 2015, in timp ce veniturile au urcat cu 38% la 325 mil. lei.

Sursa: www.zf.ro

Foto: www.compa.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309