ACTUALITATE

O FIRMA din Sibiu face ROMANIA cunoscuta in topul celor mai dinamice companii din IT&C de pe glob!

O FIRMA din Sibiu face ROMANIA cunoscuta in topul celor mai dinamice companii din IT&C de pe glob!

O FIRMA din Sibiu face cunoscuta ROMANIA in topul celor mai dinamice companii din IT&C de pe glob!2

O firma din Sibiu claseaza Romania pe locul al treilea in topul celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic de pe glob, pe baza cresterii veniturilor obtinute in perioada 2009 – 2013.

Patru dintre companiile prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele romanesti din top este de 589%. Cinci companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu.

Aceste companii „sunt dovada faptului ca inovatia si talentul pot face diferenta chiar si pe o piata foarte dificila, precum cea a ultimilor ani”, a afirmat, intr-o conferinta, managerul local al proiectului Fast 50 si partener Deloitte Romania, Alina Mirea.

Cu un avans al veniturilor de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul patru in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o entitate romaneasca prezenta in top.

Aflata pentru al saptelea an consecutiv in clasament, Teamnet International Bucuresti este prezenta in doua categorii: locul trei la categoria Big 5, care include companiile dinamice, prea mari ca venituri, pentru a concura, pe picior de egalitate, cu firmele mai mici din categoria Fast 50, si pozitia 34 la categoria Fast 50, cu o crestere de 424%.

Softelligence Bucuresti s-a plasat pe locul 27 (cu o rata de crestere de 459%), urmata de Life is Hard SRL CLuj-Napoca (453%, locul 28). Fortech Cluj-Napoca (403%, locul 37) si Trencadis Baia Mare (362%, pozitia 42).

Cresterea medie in randul companiilor prezente in clasamentul Fast 50 a urcat la 698% de la 671%, in 2013, dar cu mult sub media de 1.026% inregistrata in 2012.

Zece tari au contribuit la clasamentul Fast 50 din acest an, respectiv Polonia (17), Ungaria (10, Romania (6), Croatia (4), Cehia, Lituania si Slovacia (cate 3 fiecare), Serbia (2), Bulgaria si Estonia (cate una fiecare).

Dintre cele 50 de companii, 26 sunt prezente pentru prima oara, zece au urcat in clasament, iar 14 au coborat.

Si in acest an topul este dominat de firmele de software (26), urmate de companiile de internet (12) si cele de telecomunicatii/networking (6).

Raportul include totodata un sondaj efectuat in randul directorilor generali ai companiilor care si-au depus candidatura pentru un loc in clasamentul Deloitte, care arata ca inovatia (20%) este cea mai mare provocare de management cu care acestia se confrunta.

Accesul la mana de lucru specializata (28%) si climatul economic general (20,6%) sunt cele mai mari amenintari pe care directorii acestor companii le identifica.

Mai mult de jumatate din directori (54,7%) anticipeaza o dezvoltare organica, iar 39,1% se asteapta la extindere internationala.

In ce priveste veniturile companiilor, 33,8% din respondenti estimeaza o crestere care variaza intre 26 si 50%, in 2014, iar 52,3% au in plan cresterea cheltuielilor cu cercetarea si dezvoltarea in urmatorii doi ani.

Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie sa aiba venituri anuale de cel putin 50.000 euro in fiecare an, intre 2009 si 2013, minim cinci ani de activitate, sediul intr-o tara din Europa Centrala, sa dezvolte sau sa produca tehnologii patentate sau sa faca investitii substantiale in cercetare si dezvoltare si sa aiba o structura de actionariat care exclude subsidiare detinute majoritar de entitati strategice.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349