ECONOMIE

O mare companie sibiana, la un pas de faliment. Impact major pentru toti romanii

O mare companie sibiana, la un pas de faliment. Impact major pentru toti romanii

Problemele pe care magnatul sibian Ilie Carabulea le are cu legea, par sa se rasfranga si asupra companiilor sale. Una dintre firmele member ale Atlassib Holding este la un pas de a intra in faliment, anunta zf.ro.

carpatica-asig

Este vorba despre Carpatica Asig, cea de a doua companie de asigurari romaneasca ce este pe punctul de a se inchide, dupa falimentul celor de la Astra. Carpatica Asig va ajunge cel mai probabil in faliment, in conditiile in care singurul inves­ti­tor interesat de companie s-a retras din cursa anticipand un aviz nefavorabil al Auto­rita­tii de Supraveghere Financiara (ASF).

Carpatica, cu afaceri de 600 milioane lei in 2015, inca vinde totusi polite. In august 2015 a intrat in fali­ment Astra, care ajunsese la prime brute sub­scri­­se de 800 milioane lei. In total, cele doua companii de­tineau aproape 20% din piata asigurarilor. Intam­plator sau nu, cele doua companii vindeau cele mai ieftine polite RCA. City, o alta companie cu capi­tal romanesc, este la randul sau sub supravegherea ASF şi are un pret la RCA la jumatate fata de asiguratorii straini.

Falimentul Carpatica Asig ar putea sa aiba un impact major in piata asigurarilor. Zf.ro scrie ca in momentul in care compania sibiana va iesi de pe piata, pretul politelor RCA va creste considerabil. Astfel, cea mai ieftina polita RCA, pentru un autoturism Dacia Logan, spre exemplu, nu va mai cobori sub 1.000 de lei pe an.

Salariul me­diu net in asigurari a crescut cu 16% intr-un an, pana la 4.986 lei in martie 2016, fiind de 2,5 ori mai mare decat salariul mediu net pe economie, de 2.000 de lei l

Sursa: zf.ro

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349