POLITICA

“O sa-i dau un raspuns lui Ponta daca spune ca nu pot fi vicepremier”

“O sa-i dau un raspuns lui Ponta daca spune ca nu pot fi vicepremier”

Klaus Johannis a declarat, vineri, intrebat despre criticile unor lideri PSD potrivit carora el nu trebuie sa fie si vicepremier, ca acestea sunt „niste pareri exprimate probabil asa, la proaspat”, aratand ca atunci cand Victor Ponta ii va spune personal acest lucru, o sa-i dea un raspuns.

„Noi statutar am luat niste hotarari le-am transmis, cu siguranta vor fi pana duminica, pana luni, foarte multe luari de pozitii si e foarte bine ca lumea e preocupata de aceasta chestiune, dar acum nu cred ca este cazul sa raspund la niste pareri care sunt si ele exprimate probabil asa, la proaspat”, a precizat Johannis, intrebat in legatura cu afirmatiile critice ale liderilor PSD referitoare la numirea lui Johannis in functia de vicepremier.

Johannis a adaugat ca atunci cand Victor Ponta ii va spune personal „acest lucru”, o sa-i dea un raspuns premierului.

„Atunci cand Victor Ponta imi va spune personal acest lucru, o sa-i dau un raspuns si acela il veti afla si dumneavoastra”, a afirmat Johannis.

El a mai spus ca nu a discutat absolut deloc cu colegii din PNL chestiuni tehnice si juridice referitoare la situatia de a ramane si primar si ministru, dar considera ca faptul ca este primar la Sibiu este un punct forte, nu un punct slab.

„Nu am discutat cu colegii mei absolut deloc chestiuni tehnice juridice si nici nu le vom discuta astazi (…) Eu cred ca faptul ca sunt primar la Sibiu e un punct forte nu un punct slab”, a mai spus Johannis intrebat in legatura cu solutia pentru prelungirea termenului de 30 de zile, care potrivit legii ar trebui sa opteze pentru functia de primar sau ministru.

Vicepresedintele PSD Dan Sova a precizat, vineri, ca, in opinia sa, Klaus Johannis nu poate fi vicepremier in contextul actual, el aratand ca Executivul ar avea datoria de a merge in Parlament si de a cere un nou vot de incredere, ceea ce ar putea insa genera o noua perioada de instabilitate.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne.

Pana acum, vicepremierul din partea PNL detinea si portofoliul Finantelor.

Potrivit alineatui 2 al articolului 85 din Constitutie, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele tarii revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

In acelasi articol se arata ca, daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, presedintele va putea exercita atributia prevazuta la alineatul 2 numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309