MEDIA

O sibianca, propunerea lui Iohannis pentru Consiliul de Administratie al SRTv

O sibianca, propunerea lui Iohannis pentru Consiliul de Administratie al SRTv

Presedintele Klaus Iohannis a facut propunerile pentru Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, unul din nume fiind o sibianca apropiata a sa si a Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR). Este vorba despre Christel Ungar-Tipescu, sotia fostului commentator sportive, Cristian Topescu, iar cea de a doua nominalizare este Ana Maria Sandu.

„In temeiul prevederilor articolului 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a inaintat Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului urmatoarele propuneri de candidati pentru Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune: doamna Christel Topescu, in calitate de membru titular; doamna Ana Maria Sandu, in calitate de membru supleant”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Christel Topescu este realizatoare tv si sefa Sectiei germane a TVR. Ea s-a nascut la Sibiu si este sotia comentatorului sportiv Cristian Topescu.

Ana Maria Sandu este scriitoare si redactor la revista „Dilema veche”. Ea s-a nascut la Targu-Jiu si a facut parte din Cenaclul „Litere”, condus de Mircea Cartarescu. Printre volumele sale se numara „Din amintirile unui Chelbasan”, „Fata din casa vagon”, „Omoara-ma!”.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc luni in sedinta, principala tema de pe ordinea de zi fiind stabilirea unui calendar pentru audierea in comisii si validarea in plenul comun a noului Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Televiziune.

Pana in prezent, potrivit datelor obtinute de AGERPRES, au depus propuneri la Comisia pentru cultura a Camerei Deputatilor doar PNL si UDMR. Liberalii i-au propus pe Ionica Stanciulescu si Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanti pe Adriana Mesesan si Radu Carp.

UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca membru supleant pe Rostas Peter Istvan.

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu afirma, zilele trecute, ca in noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure.

Consiliul de Administratie al televiziunii publice a fost demis dupa ce raportul de activitate al SRTv pe anul 2014 a fost respins in plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. In aceeasi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimara.

Sursa: Agerpres

Christel Ungar Topescu

Foto: sibiu.citynews.ro

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309