ACTUALITATE

Oficiul de Cadastru Sibiu, precizare importanta despre radierea casei familiei Iohannis

Oficiul de Cadastru Sibiu, precizare importanta despre radierea casei familiei Iohannis

Cererea de radiere a dreptului de proprietate a familiei Iohannis asupra casei de pe strada N. Balcescu, din Sibiu, pierduta in instanta de cuplul prezidential, nu a ajuns la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Sibiu, anunta institutia.

klaus si carmen johannis

Precizarea vine la o zi dupa ce Directia Județeana a Finanțelor Publice Sibiu a anuntat ca a solicitat radierea dreptului de proporietate a familiei Iohannis asupra imobilului respectiv.

„In evidentele OCPI Sibiu nu s-a inregistrat nicio cerere de radiere formulata de Ministerul Finantelor sau de alta parte interesata”, se precizeaza intr-un raspuns al OCPI transmis, marti, la solicitarea AGERPRES.

Familia presedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brasov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

In luna noiembrie a anului trecut, Curtea de Apel Brasov a respins recursul declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.

Presa locala a relatat faptul ca imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii ’70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr.29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.

 Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349