ACTUALITATE

Operatie de prelevare de organe la care participa medicul Radu Zamfir

Operatie de prelevare de organe la care participa medicul Radu Zamfir

La doar zece zile de la accidentul aviatic din Muntii Apuseni, medicul Radu Zamfir va participa, joi seara, la o operatie de prelevere de organe, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, alaturi de medici din Bucuresti Tg. Mures si Cluj.

dr radu zamfir
dr radu zamfir

Potrivit unui comunicat de presa al Spitalului Judetean Sibiu, organele vor fi prelevate de la un pacient de 34 de ani aflat in moarte cerebrala, echipa de medici de la Sibiu obtinand acordul familiei acestuia pentru prelevarea oricarui organ viabil care ar putea salva viata altcuiva.

Barbatul a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva marti, in coma profunda, cu „traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiana, multiple fracturi craniene si fracturi costale”.

Potrivit coordonatorului de transplant Victor Zota, la interventia de prelevare de organe care va avea loc la Spitalul Judetean din Sibiu vor participa, pe langa doctori de la aceasta unitate medicala, si medici din Bucuresti, Targu Mures si Cluj.

„Este vorba despre ficat, rinichi, tesuturi, dar si cord si pancreas, iar pentru acestea din urma vor fi facute evaluari de catre specialistii care vor veni din Targu Mures si Cluj. Totodata, rinichii vor transplantati unor pacienti din Cluj”, a spus Zota.

El a precizat ca pentru prelevarea de ficat va merge la Spitalul Judetean din Sibiu o echipa de medici condusa de medicul Radu Zamfir, care la o saptamana si jumatate de la accidentul aviatic din Muntii Apuseni va pleca intr-o misiune de prelevare, dupa ce luni si-a reluat activitatea la Spitalul Fundeni.

Conform sursei citate, echipa din Bucuresti va mai fi formata din specialisti in transplanmt de tesuturi din Colentina, care vor ajunge la Sibiu cu o ambulanta de sase locuri.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279