ACTUALITATE

Orasul din judetul Sibiu care si-a pierdut un sfert din locuitori de la Revolutie incoace

Orasul din judetul Sibiu care si-a pierdut un sfert din locuitori de la Revolutie incoace

Depopularea Romaniei este un fenomen care a escaladat dramatic incepand cu 1990, iar Sibiul nu este ocolit nici el, Un oras important din judet a pierdut, de la Revolutie pana in 2012 aproape un sefert din locuitori.

Medias

Un raport al Guvernului arata ca in ultimii 22 de ani, peste 31% din populatia Mediasului a disparut, fara ca orasul sa fie suficient de atractiv ca alti romani sa se mute aici. In cifre concrete este vorba despre 23412 locuitori, orasul de pe Tarnava mare avand una din cele mai mari rate ale depopularii, dintre toate orasele din Romania.

Din aceste motive, Guvernul vrea sa reclasifice localitatile din Romania, pe fondul depopularii unor orase si sate, dar si din cauza faptului ca multe orase au caracteristici rurale.

Anexa realizata de Guvern, intitulata „Municipiile, orasele si comunele in care s-au produs scaderi accentuate ale populatiei”, cuprinde un tabel cu comunele care au pierdut peste 30% din populatie in intervalul mentionat, o statistica a oraselor si a municipiilor care au pierdut peste 20% din populatie, dar si lista municipiilor, oraselor si comunelor care au in structura lor sate cu mai putin de 100 locuitori.

Citeste analiza completa pe stiripesurse.ro

 Foto: www.mirceahodarnau.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309