ADMINISTRATIE

Panica in administratia sibiana! DNA-ul ancheteaza un prejudiciu de 18,8 milioane lei la firma unde a fost cercetat Klaus Iohannis de incompatibilitate!

Panica in administratia sibiana! DNA-ul ancheteaza un prejudiciu de 18,8 milioane lei la firma unde a fost cercetat Klaus Iohannis de incompatibilitate!

Un raport al Curtii de Conturi la societatea Parcuri Industriale Sibiu – Sura Mica SA a scos la iveala un prejudiciu de 18,9 milioane de lei, iar faptele au fost transmise mai departe spre a fi cercetate de Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul teritorial Alba Iulia.

SC Parcuri Industriale Sibiu – Sura Mica SA este aceeasi societate unde actualul presedinte Klaus Iohannis a detinut calitatea de membru in Consiliul de Administratie fiind cercetat pentru stare de incompatibilitate cu functia de primar. De remarcat ca faptele au fost consemnate de Camera de Conturi a judetului Sibiu imediat dupa alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei, in data de 15.12.2014 prin procesul verbal de constatare nr. 3174. Dosarul a fost ulterior trimis spre cercetarea DNA  – Serviciul teritorial Alba Iulia prin Hotararea nr. 436 din plenul Curtii de Conturi la data de 17.12.2015.

Consiliul de administratie al societatii a fost numit de catre Adunarea generala a actionarilor la data de 25.09.2012, pentru un mandat de 4 ani, si are urmatoarea componenta: Marin Mihai – presedinte, Hasu Mariana, Lazar Gheorghe, Nicola Iordan, Niculescu Mircea.

Consiliul de administratie a delegat conducerea societatii unui director, in baza unui contract de mandat. Directorul societatii este Pop Ioan Dorel, numit in functie pentru un mandat de 3 ani de la data de 01.11.2012, cel mai probabil el fiind vizat de cercetarea DNA.

Principalii actionari ai Parcuri Industriale Sibiu – Sura Mica SA  sunt Comuna Sura Mica – 83,91%; Municipiul Sibiu – 0,16%; SC Apa Canal SA Sibiu – 7,567%; SC Drumuri si Prestari Constructii SA Sibiu – 7,567%, societati care au ca unic actionari Consiliul Local al Municipiului Sibiu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost acuzat ca s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23 aprilie 2003 – 18 mai 2004 intrucat a detinut si exercitat concomitent atat functia de edil, cat si functia de membru in consiliul de administratie societatii comerciale Parcuri Industriale Sibiu – Sura Mica S.A.. Klaus Iohannis a atacat hotararea in contencios administrativ si a castigat procesul, in 2010.

Curtea de Conturi DNA Sibiu 1 Curtea de Conturi DNA Sibiu 2 Curtea de Conturi DNA Sibiu 3 Curtea de Conturi DNA Sibiu 4 Curtea de Conturi DNA Sibiu 5 Curtea de Conturi DNA Sibiu 6 Curtea de Conturi DNA Sibiu 7

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349