ADMINISTRATIE

Parcul din Ştrand se reînnoieşte

Parcul din Ştrand se reînnoieşte

Parcul Strand va fi reamenajat cu 1,9 milioane de lei. Parcul va fi mobilat cu banci, cosuri de gunoi, o cismea cu apa si suporturi pentru biciclete. De asemenea, in cadrul aceluiasi contract va fi amenajata si o toaleta publica.

Lucrarile includ, in primul rand, modernizarea sistemului de iluminat public, prin amenajarea unei noi retele electrice si amplasarea de stalpi pentru corpurile de iluminat. De asemenea, o retea de distributie de apa va fi amenajata in tot parcul pentru a alimenta sistemul automatizat de irigatii, fantana arteziana, cismeaua si toaleta publica. Contractul prevede si refacerea zonelor verzi prin amenajarea lor cu gazon si plantarea de arbori (tei, platani, artari, arbori de ampar si gladite). Colina de pamant de pe o latura va fi transformata intr-un spatiu verde ornamental. Printre lucrarile contractate se numara si amenajarea unor alei din beton si pietris si crearea unei piatete in fata bisericii.

Motivatia vine din partea conducerii Primariei Sibiu – zonele verzi ale orasului au nevoie de o schimbare si de putina grija. „Parcurile si zonele verzi din oras au nevoie de revigorare atat ca vegetatie, cat si ca mobilier si functionalitate. Pe langa lucrarile de reamenajare a parcului Strand, procedura de achizitie pentru reconfigurarea unei zone din parcul Sub Arini este in curs”, a motivat decizia Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Termenul de executie a lucrarilor este de 8 luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

 

Cristina Bălău

Sursa foto: maps.google.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349