CULTURA

Părintele Necula: Familia este sfântă, nu este negociabilă. 3 milioane de romani susțin „familia tradițională”

Părintele Necula: Familia este sfântă, nu este negociabilă. 3 milioane de romani susțin „familia tradițională”

Familia este o instituție sacră, fundamentată pe uniunea dintre un bărbat și o femeie, și ea nu poate să fie negociabilă, spune pr. conf. univ. dr. Constantin Necula. Acesta a participat, alături de jurnalistul Ioan Șolea și scriitorul Mihai Gheorghiu, la Conferința „România pentru Familie”, care a avut loc la Cercul Militar Sibiu.
Scopul conferinței a fost de a explica participanților de ce este necesară modificarea definiției familiei regăsită în art 48. din Constituția României care prevede ca aceasta să fie întemeiată pe căsătoria liber consimțită dintre soți, cu varianta „familiei tradiționale”: aceasta să se formeze printr-o căsătorie dintre un bărbat și o femeie.
Pentru a putea fi revizuită Constituția sunt necesare cel puțin 500.000 de semnături ale cetățenilor cu drept de vot, iar până în acest moment aproape trei milioane de români susțin demersul Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie.
„Toată această imensă toleranță, toată această invitație la moduri alternative nu face decât să smintească chipul nostru adevărat. Nu suntem primii ca societate creștină care ne ridicăm împotriva acestui tăvălug. Această mișcare de solidaritate a societății creștine românești, din toate cultele și din toate bisericile, este un imens acord de voință pentru a apăra valorile pe care ne fundamentăm existența minții și trupului nostru de cel puțin 2000 de ani”, a precizat în cadrul conferinței președintele comitetului de inițiativă al Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu.
„Familia este sfântă, nu este negociabilă”
Părintele Constantin Necula este, alături de inițiativa civică Coaliția pentru Familie, un susținător al familiei tradiționale formată din bărbat și femeie. Preotul a vorbit în cadrul conferinței despre sacralitatea familiei și a evidențiat faptul că aceasta nu este negociabilă.
„Coaliția pentru familie este al doilea efort ecumenic al României, după menținerea orei de Religie în școală. Este cea mai bună lecție că, înaintea lui Christos, baptiști, ortodocși, greco-catolici, catolici, penticostali, care ar vrea, ba chiar îndrăznesc să spun că și cei ai Vechiului Testament și ici colo chiar cei ai Coranului, care au semnat, sunt pe deplin de acord spunând că Dumnezeul căruia îi slujim familia este sfântă, nu este negociabilă. Apoi ne-am spus că atunci când ieșim pe stradă și cerem drepturi pentru familia formată din bărbat și femeie, cerem și pentru familia homosexuală. Pentru că acești tineri care vor să își alcătuiască familia homosexuală au și ei părinți, care sunt tată și mama”, a adăugat părintele Constantin Necula.
Educația nu se poate face prin sloganuri!
Alte subiecte abordate de părintele Constantin Necula au fost deficiențele din școala românească și orele de educație sexuală.
„De ani de zile asistăm la un atac pe față asupra școlii. Sigur avem o școală care te inspiră, o școală excepțională și plină de simulări, de simulanți, dar asta nu înseamnă că școala și-a pierdut din dreptul de a educa[…]. Educația nu înseamnă interogatoriu sau chestionare perpetuă asupra lucrurilor de intimitate. Educația nu se poate face prin sloganuri. Cine face educație prin slogan, prin slogan moare”, a spus Constantin Necula.
Mai multe informații despre Coaliția pentru Familie și despre strângerea de semnături pentru revizuirea Constituției pot fi găsite AICI.


SURSA FOTO:http://www.mitropolia-ardealului.ro/

Iulia ROF
Doris TĂRĂȘENIE


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279