SOCIAL

Parintele Necula: Mi se pare ca l-am redus pe Dumnezeu prea mult la un fel de angajat al nostru

Parintele Necula: Mi se pare ca l-am redus pe Dumnezeu prea mult la un fel de angajat al nostru

Unul din cei mai indragiti preoti din Romania, parintele Constantin Necula, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, spune ca in dorinta oamenilor de a complica lucrurile ”l-am redus pe Dumnezeu prea mult la un fel de angajat al nostru”. Acesta este de parere ca rugaciunea ar trebui sa fie un ”exercitiu” de simplificare a vietii cotidiene.

preot constantin necula1

Postul Pastelui nu este altceva decat o perioada de reafirmare a unor virtuti care pareau pierdute de poporul roman, o natiune a carei principala incercare este sa se regaseasca pe sine, afirma parintele Constantin Necula, intr-un interviu acordat AGERPRES.

Constantin Necula ii indeamna pe romani sa contribuie la cumpararea operei lui Brincusi pentru ca, spune el, poate prin ‘Cumintenia Pamantului’ ne cumparam inapoi ‘cumintenia ca popor’.

Profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, unul din cei mai iubiti preoti din Romania, parintele Necula ii indeamna pe romani sa nu-si piarda niciodata speranta. ”Poate oboseala aroganta este unul din cele mai mari pacate care ne paste (…) uneori suntem prea usor dispusi sa lasam armele jos, chiar impotriva propriei noastre demnitati”, spune el.

Parintele sustine ca Biserica nu trebuie sa fie vocala: ”Ea nu are nevoie de vocalize ca sa fie ascultata. Galagia din jur chiar ar putea fi asanata de tacerea Bisericii”.

Despre rugaciune, preotul spune ca este un ”exercitiu” de simplificare a vietii cotidiene.

”Suntem prea complicati in ce facem. Si cand sunam sa vorbim cu cineva, sa ii cerem ceva, inventam introduceri, continuturi, sfarsituri, rugaciunea e mai shortcut. E mai scurta si e intotdeauna foarte obiectiva, ea trebuie sa fie sincera. Nu ceri loc de munca in speranta ca vei castiga bani. Ii spui daca ai nevoie de finante, ii spui direct asta. Dar, mie mi se pare ca l-am redus pe Dumnezeu prea mult la un fel de angajat al nostru. Rugaciunea noastra e ca in fata unui angajator, nu e ca in fata unui angajament”, spune Necula.

Citeste interviu complet pe Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275