ACTUALITATE

PARIUL dintre DIAVOL si DUMNEZEU! O stanca din Romania se misca singura noaptea!

PARIUL dintre DIAVOL si DUMNEZEU! O stanca din Romania se misca singura noaptea!

O stanca din judetul Neamt, langa Durau a fost numita de localnici “Pia­tra Dracului”, acestia sustinand ca stanca isi muta locul noaptea cu cativa centimetri.

 

Localnicii declara ca stanca isi mu­ta pozitia de fie­care data, noap­tea. Sema­nand cu un turn, ea se afla in locul cu­noscut sub denu­mirea de Gura Largului, aflat la con­flu­enta Bis­tritei cu Bis­tri­cioara, din co­mu­na Po­ia­na Te­iului.

O legenda lo­cala spune ca stanca ar fi re­zultatul unui pa­riu intre diavol si Dumnezeu. Dra­­cul s-a falit ca poate fura o stanca sacra din Ceah­lau, pana la ra­sa­ritul soa­re­lui, de­ve­nind ast­fel sta­panul o­me­nirii.

Dum­ne­zeu a accep­tat pariul, si diavolul a plecat, a desprins stanca din munte, a plutit putin deasupra Masivului Ceahlau, dar rasari­tul a venit exact cand piatra era dusa spre gura Bis­tri­tei. In acel mo­ment, diavolul a sca­pat piatra, care a ca­zut pe pa­mant. Oa­me­nii din zona de­clara ca ar fi vazut stanca miscandu-se singura noap­tea, fie spre dreapta, fie spre stanga, pe o distanta de cativa centimetri.

Sursa: formula-as.ro

CITESTE MAI MULT PE

Source: CAPLIMPEDE

    


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309