POLITICA

Parlamentarii ACL se tem asupra pericolului fraudarii alegerilor de catre PSD!

Parlamentarii ACL se tem asupra pericolului fraudarii alegerilor de catre PSD!

Parlamentarii ACL se tem asupra pericolului fraudarii alegerilor de catre PSD!2

Parlamentarii ACL au transmis o scrisoare conducerii Grupului de prietenie cu Romania – Romanian Caucus – din Congresul Statelor Unite ale Americii asupra pericolului fraudarii alegerilor de catre PSD.

In documentul adresat celor doi co-presedinti – domnul Michael Turner si doamna Loretta Sanchez, reprezentantii PNL si PDL ii informeaza pe reprezentantii Congresului SUA despre actiunile abuzive si fara precedent ale aliantei guvernamentale conduse de PSD in scopul fraudarii alegerilor prezidentiale.

Deputatii si senatorii Opozitiei aduc la cunostinta demnitarilor americani ordonanta de urgenta privind migratia primarilor, actul normativ pe care PSD l-a adoptat in sedinta de Guvern de joi, 28 august a.c., si care reprezinta un derapaj grav de la principiile statului de drept si contravine Constitutiei Romaniei.

In scrisoarea adresata celor doi politicieni americani, parlamentarii ACL atrag atentia ca migratia alesilor locali a fost legalizata de PSD in ciuda semnalelor de ingrijorare venite din partea societatii civile, a mass-media si a partidelor de Opozitie, dar si a rezervelor formulate de catre Ambasada SUA, Ambasada Marii Britanii, precum si de reprezentatul Comisiei Europene la Bucuresti.

Parlamentarii ACL trag un semnal in Congresul SUA aratand recidiva PSD in adoptarea de masuri abuzive avand drept obiectiv fraudarea alegerilor prezidentiale si confiscarea totala a puterii in Romania. Astfel, in scopul favorizarii turismului electoral si a votului multiplu, Partidul Social Democrat a modificat recent o lege organica folosindu-se, in mod ilegal, de acelasi instrument legislativ – ordonanta de urgenta.

Membrii Opozitiei din Grupul Pro-America din Parlamentul Romaniei subliniaza faptul ca vor intreprinde toate demersurile posibile pentru a bloca ordonanta de urgenta care schimba regulile cu putin timp inaintea alegerilor prezidentiale, destabilizand situatia politica interna in favoarea Puterii controlate de PSD. Liberalii si democrat-liberalii au precizat ca deja au fost transmise scrisori oficiale catre ambasadele statelor UE acreditate in Romania si catre Ambasada SUA, precum si Comisiei de la Venetia. Pe plan intern, Alianta Crestin – Liberala va face toate demersurile in justitie si pe langa Avocatul Poporului, pentru a determina atacarea ordonantei de urgenta la Curtea Constitutionala.

Scrisoarea a fost semnata de catre domnii deputati George Scutaru (PNL) si Mircea Liubanovici (PDL) si de catre domnii senatori Cornel Dobritoiu (PNL), Tudor Chiuariu (PNL) si Ion Ariton (PDL).


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349