POLITICA

Parlamentarii „muti”. Doi deputati de Sibiu, n-au scos un cuvant, de trei ani in Parlament

Parlamentarii „muti”. Doi deputati de Sibiu, n-au scos un cuvant, de trei ani in Parlament

Mircea Cazan USL a fost un vehicul electoral care nu mai exista!1
Doi parlamentari de Sibiu alesi in 2012 au reusit „performanta” de a nu scoate niciun sunet de la microfonul Paramentului, in cei trei ani de mandat. Singura oara cand au vorbit in fata colegilor deputati a fost in momentul depunerii juramantului, dar nu mai mult de 30 de secunde.
image
De atunci, Ioan Axente (PSD) si co-presedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan nu au mai avut nicio interventie de la tribuna Camerei Deputatilor, potrivit unei analize realizate de Mediafax.
Cei doi nu sunt, insa, singurii parlamentari „muti”. La Camera Deputatilor, din cei 387 de deputati, 92 nu au luat cuvantul in plen in acest an, iar alti 42 au vorbit la microfon doar cateva secunde, la inceputul mandatului, pentru juramantul de credinta, fara de care nu le puteau fi validate mandatele.
Madalin Voicu, deputat PSD, Marius Manolache (PSD), Cristian Rizea (PSD), Vlad Marcoci (PSD), Roxana Anusca (PNL), Valentin Busuioc (PSD), Eugen Chebac (UNPR), Dan Ciocan (PSD), Andrei Dolineaschi (PSD), Ileana Dumitrache (PSD), Marian Enache (UNPR), Constantin Enea (PSD), Vasile Iliuta (PNL), Constantin Mazilu (UNPR) si Constantin Vizitiu sunt printre cei care care nu au vorbit deloc dupa depunerea juramantului, in decembrie 2012.
La polul opus se afla presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a vorbit in plen peste 100 de ore in 151 de sedinte, de la preluarea mandatului, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, dar si deputatul PSD Florin Iordache, care au cate opt ore vorbite in plen. Deputatul Ioan Oltean a vorbit zece ore, Ludovic Orban (PNL) – trei ore, iar Ana Birchal (PSD) – noua ore.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279