SPORT

Partenerul de tenis al presedintelui Iohannis, cooptat in lotul de Cupa Davis

Partenerul de tenis al presedintelui Iohannis, cooptat in lotul de Cupa Davis

Victor Cornea-2

Tanarul tenisman sibian, Victor Cornea, cel cu care presedintele Klaus Iohannis joaca tenis atunci cand este la Sibiu, a fost cooptat in lotul largit de Cupa Davis a Romaniei pentru disputa cu Israel, care se va desfasura in 6-8 martie, la Sibiu, in sala Transilvania.

„I-am propus capitanului nejucator al echipei Romaniei, Andrei Pavel, introducerea in lotul largit a celui mai reprezentativ tenisman sibian, Victor Cornea. Andrei a salutat aceasta idee, mentionand ca este important pentru tinerii jucatori romani sa fie mai aproape de jucatorii mai experimentati ai echipei nationale si sa profite de experienta acumulata in urma unui asemenea eveniment”, a directorului Clubului Sportiv Pamira Sibiu si membru al comitetului de organizare a intalnirii de Cupa Davis de la Sibiu, Marius Vecerdea.

Echipa de baza a Romaniei pentru meciurile de Cupa Davis este formata din Adrian Ungur si Marius Copil la simplu, Horia Tecau si Florin Mergea la dublu.

Capitanul nejucator al echipei nationale si componentii de baza ai lotului vor alege in perioada urmatoare suprafata de joc pe care se vor desfasura partidele impotriva Israelului. Cel mai probabil, partidele se vor desfasura pe teren de zgura. Federatia Romana de Tenis urmeaza sa anunte in curand punerea in vanzare a biletelor pentru meciurile de la Sibiu.

Intalnirea in Cupa Davis dintre Romania si Israel face parte din Grupa 1, Europa-Africa.

Prin numarul echipelor participante, Cupa Davis este cea mai mare competitie mondiala pe echipe ce se desfasoara anual in lume. Dintre cele 16 echipe ce formeaza grupa 1 Europa-Africa, 4 vor avansa in grupa mondiala ce va fi formata tot din 16 echipe. Castigatoarea intalnirii dintre Romania si Israel va juca in perioada 17-19 iulie cu castigatoarea din intalnirea Slovenia-Slovacia.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349