CULTURA

Patruzeci de studenti la Actorie din Sibiu, angajati pentru un an la Teatrul National „Radu Stanca”

Patruzeci de studenti la Actorie din Sibiu, angajati pentru un an la Teatrul National „Radu Stanca”

Patruzeci de studenti la Actorie din Sibiu vor fi, pentru un an, angajati ai Teatrului National „Radu Stanca” (TNRS) si vor juca in doua piese realizate in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene, in valoare de 2,2 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.faust-margareta-foto-sebastian-marcovici

Reprezentantii Teatrului National „Radu Stanca” au anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca 40 de studenti la Actorie din Sibiu vor fi angajati ai institutiei timp de un an si vor juca in doua piese realizate in cadrul proiectului „Teatrul modern – Mijloace multimedia”.

„Sunt doua spectacole «Multimedia Project», in regia lui Serban Puiu, si «Scrisori pierdute», in regia lui Bogdan Saratean. Studentii vor juca in continuare spectacolele. Lor li se vor face contracte de munca pe aceste spectacole si, practic, un an, vor juca”, a declarat Luminita Puiulet, managerul proiectului „Teatrul modern – Mijloace multimedia”.

Potrivit acesteia, proiectul a presupus organizarea a doua stagii de practica profesionala in domeniul teatrului modern, cu accent pe multimedia, pentru studentii de la facultatile de teatru din Targu Mures, s,i Sibiu. Astfel, 162 de studenti au fost instruiti si au fost realizate 14 piese de teatru.

Proiectul a avut o valoare totala de peste 2,2 milioane de lei si a fost finantat din fonduri europene.

Regizorul Bogdan Saratean a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca spectacolul „Scrisori pierdute” va fi prezentat si in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

„Spectacolul o sa-l jucam si in Festivalul International de Teatru si va ramane in stagiune. Impreuna am facut scenariul asta, pornind de la scrisori celebre din istorie, nu doar celebre, pentru ca am avut scrisori de la 1500, scrise de vaduve cu soldati pierduti in razboi, dar si scrisori ale lui Van Gogh sau Kurt Cobain”, a declarat Bogdan Saratean.

Tinerii care vor fi angajati sunt studenti in anul trei la Facultatea de Arta Teatrala din Sibiu.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275