ADMINISTRATIE

Pe ce strada stai? Inca opt strazi din Sibiu intra in proces de modernizare

Pe ce strada stai? Inca opt strazi din Sibiu intra in proces de modernizare

strada asfaltata sibiu

Primaria Sibiu a finalizat licitatia pentru atribuirea contractului de modernizare a inca unui pachet de strazi din municipiu. Astfel, in 2015 numarul arterelor intrate in lucru a ajuns la 32. 

Contractul care va fi semnat in 11 martie include strazile Cindrelului, Bobalna, Piata Prahovei, Doamna Elena Cuza, Toamnei, Castorului, Plugarilor si Colinei.

“Am reusit ca anul acesta sa semnam contractele pentru 32 de strazi. In marea lor majoritate, lucrarile au un termen de executie care se intinde pe mai mult de un an, insa eu sper sa avem cat mai multe dintre aceste strazi modernizate chiar anul acesta. Pe pachetul despre care vorbim acum, am fixat ca prioritare Piata Prahovei si strada Plugarilor, acestea urmand sa fie finalizate in 2015” a declarat primarul interimar Astrid Fodor.

De modernizarea celor opt strazi se va ocupa asociere dintre firmele SC DPC SA – Comtram si Geiger Transilvania, valoarea acestuia fiind de 3.329.206,92 lei, fara TVA. Urmatoarele lucrari sunt prevazute pentru cele opt strazi:

  • Pe strazile Cindrelului, Piata Prahovei, Doamna Elena Cuza, Castorului se vor inlocui retelele de apa si canalizare
  • Pe strada Bobalna se va moderniza reteaua de canalizare menajera si pluviala
  • Pe strada Plugarilor se va reabilita reteaua de canalizare menajera, reteaua de apa fiind deja modernizata in cadrul proiectului finantat din POS Mediu; societatea de gaz va incepe lucrarile de inlocuire a conductei de luni, 9 martie
  • Pe strada Colinei se va amenaja canalul pluvial
  • Pe strada Toamnei se va moderniza reteaua de apa (cea de canal fiind deja modernizata)

Pe toate cele opt strazi se vor amenaja drumul si trotuarele. Proiectarea are ca termen de realizare 3 luni, iar termenul de executie a lucrarilor pe intregul pachet este de 14 luni.

S-au redeschis si restul santierelor

Pe langa lucrarile nou contractate, municipalidatea a redeschis si santierele incepute anul trecut, dar care s-au inchis pe timpul iernii.

Santierul de pe strada Otelarilor s-a redeschis saptamana trecuta. Lucrarea a demarat in 2014 cand au fost executate lucrari la retelele de apa si canalizare. Constructorul a redeschis santierul saptamana trecuta, efectuand sapatura generala pentru modernizarea carosabilului si a trotuarelor. Lucrarile au ca termen de finalizare sfarsitul acestui an, contractul avand o valoare de 3.299.052,90 lei, fara TVA.

Locatarii din zona unde s-au inceput deja sapaturile sunt rugati sa nu mai parcheze masinile aici pentru a putea permite executia lucrarilor si accesul utilajelor”, precizeaza reprezentantii Primariei Sibiu.

Lucrarile au inceput in aceasta saptamana si pe strada Macaralei cu modernizarea retelelor de apa si canalizare, urmand sa se execute lucrarile de reabilitare a infrastructurii rutiere. Lucrarile au ca termen de finalizare sfarsitul acestui an, valoarea contractului fiind de 948.251,82 lei, fara TVA.

Lucrarile pe strada Lyon au fost reluate din aceasta saptamana. Amenajarea a inceput in 2014, valoarea contractului semnat cu asocierea SC DPC SA – SC Electrocon SA – Sc Noi SA fiind de 1.820.026, 64 lei (fara TVA). Pana in prezent constructorul a amenajat canalizarea pluviala, a efectuat sapatura generala si a amenajat carosabilul. În aceasta saptamana se va incheia amenajarea carosabilului pe cei aproximativ 50 de metri ramasi din totalul de 700 m (lungimea totala a strazii) si se va incepe amenajarea trotuarelor si rigolelor de scurgere.

Lucrari la reteaua de gaz pe sapte strazi. Comisia de Circulatie a aprobat lucrarile pentru modernizarea conductelor de gaz si a bransamentelor pe strazile Lupeni, Fantanii, Marului, Parului, Calea Surii Mari, Plugarilor si Plevnei. Din 9 martie, firma contractata de E.On Gaz va incepe lucrarile pe strazile Lupeni, Fantanii, Plevnei si Calea Surii Mari, apoi din 11 martie se vor executa lucrari pe strada Plugarilor.

Lucrarile incep si pe strada Timisoara si vor fi reluate pe strada Kiev, unde se lucreaza la parcari, dar si pe strada Deva unde se fac pregatiri pentru turnarea stratului de uzura pe carosabil si trotuare. De asemenea, reamintim faptul ca mai sunt deschise santiere si pentru constructia noului viaduct Mihai Kogalniceanu, a noului pod peste Cibin si pentru lucrarile de reparatii capitale la viaductul Vasile Aaron.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279