ACTUALITATE

„Pe urmele lui Dragobete”- Muzeul Astra cauta detectiv!

„Pe urmele lui Dragobete”- Muzeul Astra cauta detectiv!

Indragostitii cu spirit de detectiv sunt invitati de Muzeul Astra sa participe la concursul „Cautam Detectiv – Pe urmele lui Dragobete”, in perioada 18-24 februarie. Cei care doresc sa se inscrie in concurs trebuie sa fotografieze cele 10 indicii care vor fi postate pe pagina de facebook a Muzeului ASTRA.

,,Dragobetele saruta fetele”, iar sarutul poate fi imortalizat cu un super aparat foto, adica cadoul  pe care pot sa-l castige cei mai descurcareti si atenti indragostiti. Ce trebuie sa faca acestia?

In primul rand, indragostitii trebuie sa urmareasca zilnic indiciul prezentat pe pagina de facebook a Muzeului ASTRA – https://www.facebook.com/astramuseum sau pe blogul muzeului (www.muzeulastra.com). Apoi, trebuie sa fotografieze fiecare obiectiv descoperit, si sa trimita imaginea la adresa de e-mail: [email protected]. Ultima zi de concurs este 24 februarie, adica de Dragobete, iar atunci va fi postat indiciul final.

„Castigatorul, cel care va parcurge intregul circuit si va furniza toate cele 10 fotografii in timp util, va primi cadou un aparat foto (oferit de Top Tech Sibiu), o invitatie de doua persoane pentru vizitarea  Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului in anul 2016 si o plimbare cu trasura. La fel de bine, cel ce gaseste indiciul final, fara a parcurge intregul circuit, va avea parte, pe langa o plimbare cu trasura prin Muzeu de o invitatie pentru 2 persoane de vizitare a Muzeului valabila pe tot parcursul anului, plus INDICIUL, in sine”, a precizat Cosmin Calinescu, purtator de cuvant  C.N.M. ASTRA

In cazul in care mai multi participanti vor identifica si fotografia corect cele 10 obiective, se va face o tragere la sorti pentru inmanarea premiului cel mare. Castigatorul va fi anuntat joi, 25 februarie.

Ziua de 24 februarie este semnificativa  pentru romanii dornici de iubire. In traditia populara in aceasta zi se sarbatoreste Dragobetele, nimeni altul decat fiul Dochiei. Odinioara, pe dealurile satelor, fetele si baietii imbrscati in straie de sarbatoare se adunau in jurul focului. La ora amiezii, fetele se intorceau in sat alergand, obicei numit zburatorit, urmarite de cate un baiat caruia ii cazuse draga vreuna dintre ele. Baiatul iute de picior care ajungea o fata era rasplatit cu un sarut in vazul tuturor, dovada ca era placut. De aici provine si expresia « Dragobetele saruta fetele! »  Acest sarut semnifica logodna celor doi pentru cel putin un an de zile.

afis Dragobete 2016, editia I


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349