SOCIAL

Pedaleaza 550 km pentru copiii cu autism din Sibiu

Pedaleaza 550 km pentru copiii cu autism din Sibiu

Doroftei IoanCiclistul Ioan Doroftei va pedala in luna septembrie, timp de patru zile, pe o distanța de 550 kilometri, de la Frankfurt la Zürich, pentru a strange 1.500 de euro, bani necesari amenajarii unei camere de terapie cu babysand si nisip kinetic in incinta fundației UCOS, singura din Sibiu care se ocupa de copiii autisti, potrivit AGERPRES.

Campania caritabila se numeste „Ride-Hope” este susținuta de o companie privata, care a promis sa dublete sumele donațiilor stranse de ciclisti sub egida Corporate Social Responsability.

„Toți ciclistii care participa sunt castigatorii propriei cauze. Ioan Doroftei va face prin gestul sau caritabil posibila construirea unei camere de terapie cu babysand si nisip kinetic, spațiu care va reprezenta un pas important in terapia copiilor cu autism. Aceasta terapie ii va ajuta pe copii sa invețe cum sa proceseze informațiile senzoriale receptate din mediul inconjurator linistindu-i si diminuandu-le zvacnirile agresive generate de factorii exteriori”, se arata in comunicatul de presa.

Ioan Doroftei a mai parcurs 1.700 de kilometri, in 14 zile, pe traseul Romania — Germania.

In fiecare zi, 65 de copii, impreuna cu parinții lor, trec pragul UCOS in speranța de a avea parte de recuperarea pe care o necesita. Numarul terapeuților devine din ce in ce mai redus in contrast cu numarul ridicat al copiilor care se inscriu in fiecare zi pentru tratament. Terapia senzoriala pentru autism este oferita zilnic de catre UCOS.

Camera de joaca cu babysand este singura care lipseste centrului UCOS din Sibiu pentru a completa minimul de tratament necesar copiilor cu autism.

Foto


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275