ACTUALITATE

Pentru ca Iubesc Sibiul, si il lasa să respire, profesorii si studentii ULBS ”uita” masinile in parcare

Pentru ca Iubesc Sibiul, si il lasa să respire, profesorii si studentii ULBS ”uita” masinile in parcare

Fundatia Academia Ardeleana si Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu ii provoaca pe sibieni sa ia parte la campania ”Iubim Sibiu, sa-l lasam sa respire!”. In 27 mai, pentru o zi, toate cadrele didactice, angajatii si studentii celor doua inbstitutii vor lasa masinile in parcare si vor veni la serviciu folosind mijloace de transport ecologice: biciclete, role sau pe jos.

iubim sibiu, sa-l lasam sa respire

Iubim Sibiul! Sa-l lasam sa respire! se afla la a doua editie, iar in acest an, s-a alaturat campaniei si Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” Sibiu.

            „Iubim Sibiul! sa-l lasam sa respire! este o campanie prin care Fundatia Academia Ardeleana si  Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu isi asuma rolul de model si reprezentati activi in viata comunitatii. ”Noi am demarat aceasta campanie, dar speram, si ne asteptam, ca in anii viitori sa ni se alature si alte institutii sau companii din Sibiu. Ne dorim ca aceasta campanie sa devina un eveniment de masa, in care sibienii, angajati sau nu ai ULBS, ai altor institutii publice sau companii private, sa renunte, pentru o zi, la autoturisme, pentru a lasa Sibiul sa respire!”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

30 de biciclete si 250 de arbori plantati

In cadrul campaniei vor fi plantati 250 de arbori si plante ornamentale, in spatiile verzi ale facultatilor si caminelor ULBS, iar fiecare planta va fi etichetata cu numele celui care a plantat-o. De asemenea, vor fi puse la dispozitia angajatilor un numar de 30 de bicilete, pe care sa le foloseasca in cadrul evenimentului.

Campania Iubim Sibiul! Sa-l lasam sa respire! este co-finantata de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu.

Se continua cu ”Saptamana verde”

Actiunea din 27 mai va fi urmata de ”Saptamana verde” (30 mai – 5 iunie), eveniment demarat de Facultatea de Stiinte Economice si la care vor lua parte si celelalte facultati din cadrul ULBS.

”Saptamana verde” le propune studentilor intalniri cu specialisti in domeniul protectiei mediului dar si actiuni de sustinere a mediului inconjurator si pentru a oferi un exemplu de buna practica in acest sens in randul studentilor si publicului larg.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279