SOCIAL

PERCHEZITII in cinci judete printre care si Sibiu, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani!

PERCHEZITII in cinci judete printre care si Sibiu, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani!

PERCHEZITII in cinci judete printre care si Sibiu, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani!2

Mai multe perchezitii domiciliare si la sediile unor firme au loc in Bucuresti si judetele Ilfov, Buzau, Dambovita si Sibiu intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, 25 de persoane urmand a fi duse la audieri, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Persoanele fizice si juridice respective sunt banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale.

Suspectii au subcontractat lucrari unor firme fictive si au inregistrat achizitii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societati de tip fantoma, pentru ca sumele de bani sa ajunga din nou in posesia lor, arata IGPR.

Potrivit unor surse oficiale din IGPR, in vizorul politistilor si procurorilor se afla si mai multe primarii, contractele fiind semnate cu autoritati locale.

Prejudiciul estimat pana in prezent de anchetatori este de 2 milioane de euro, reprezentand TVA si impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La actiune, care beneficiaza de suportul de specialitate al SRI, participa 130 de politisti specializati in investigarea fraudelor si investigatii.

Dosarul penal se afla in instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Politiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Sursa: agerpres.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309