EVENIMENT

Perchezitii in Sibiu si alte patru judete pentru destructurarea unui grup specializat in trafic cu masini de lux

Perchezitii in Sibiu si alte patru judete pentru destructurarea unui grup specializat in trafic cu masini de lux

Un numar de 19 perchezitii au avut loc, miercuri, in judetele Arges, Valcea, Sibiu, Bistrita Nasaud si Satu Mare, pentru destructurarea unui grup infractional specializat in trafic cu autoturisme de lux furate sau inchiriate din alte tari, valoarea de piata a masinilor fiind de doua milioane de euro.Lamborghini-Aventador-LP700-4-7

Procurorii DIICOT Pitesti si ofiteri de la Combaterea Criminalitatii Organizate din Arges, Cluj, Oradea, Satu Mare, Bistrita Nasaud, Sibiu si Valcea au facut, miercuri, 19 perchezitii domiciliare in judetele Arges, Valcea, Sibiu, Bistrita Nasaud si Satu Mare, intr-un dosar ce vizeaza activitatea unei grupari infractionale profilata in infractiuni de inselaciune, spalarea banilor, fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, fals in declaratii si uz de fals.

Un numar de 34 de persoane, cetateni romani si straini, sunt suspectate ca fac parte din reteaua infractionala specializata in traficul cu masini de lux.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de DIICOT, anchetatorii suspecteaza ca, incepand cu anul 2011, membrii gruparii, cetateni romani, italieni si bulgari, au constituit un grup infractional avand ca obiectiv introducerea in tara a unor autoturisme de lux.

Unii dintre membrii gruparii introduceau pe teritoriul Romaniei, in baza unor documente falsificate si cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia, care figurau in bazele de date ale autoritatilor italiene ca fiind furate, acestea fiind ulterior comercializate de catre liderul gruparii.

Totodata, exista suspiciuni ca membrii gruparii aveau rolul de a introduce pe teritoriul Romaniei autovehicule care faceau obiectul unor contracte de inchiriere in Italia si care ulterior erau comercializate, de asemenea, de catre liderul grupului infractional, prin intermediul mai multor complici.

Dupa vanzarea masinilor catre cumparatori din Romania, titularii contractelor de inchiriere inscenau furtul acestora.

Anchetatorii suspecteaza ca membrii gruparii falsificau contractele de vanzare-cumparare si facturile fiscale care atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societatilor care inchiriau autoturismele in patrimoniul membrilor grupului infractional organizat.

Potrivit procurorilor, liderul grupului infractional obtinea omologarea autovehiculelor de la reprezentantele Registrului Auto Roman „prin intermediul unor colaboratori ce detineau functii de executie”.

Pana in prezent, anchetatorii au identificat 31 de autoturisme de lux obtinute prin furt sau frauda, care au fost comercializate la un pret total de un milion de euro, insa valoarea de piata a masinilor este de doua milioane de euro.

In urma perchezitiilor, 24 de persoane vor fi audiate la DIICOT Pitesti, procurorii urmand a dispune masurile preventive in privinta suspectilor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309