EVENIMENT

Perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala, la Sibiu. Prejudiciul, peste 3 milioane euro

Perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala, la Sibiu. Prejudiciul, peste 3 milioane euro

Politistii efectueaza, in aceasta dimineata 82 de perchezitii in Sibiu, Bucuresti si alte sase judete, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 3 milioane euro. Actiunea este coordonata de Parchetul de pe langa Tribunalul Mures si la ea participa 170 de politisti si 117 jandarmi.

Perchezitiile se fac la domicilii membrilor unui grup suspectat de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani din judetele Mures, Harghita, Covasna, Cluj, Brasov, Galati, Sibiu si in Bucuresti la domiciliile.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Mures, din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2014 — 2015, mai multe persoane din judetele Mures si Harghita, prin intermediul unor cetateni unguri, ar fi infiintat trei societati comerciale de tip fantoma prin intermediul carora ar fi furnizat documente justificative unor agenti economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferenta si a impozitului pe profit datorat statului si a insusirii respectivelor sume de bani.

„Dupa infiintarea societatilor, cetatenii maghiari se intorceau in tara de origine, firmele fiind folosite de persoanele banuite, in activitatea infractionala. Valoarea prejudiciului cauzat prin savarsirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei. In urma perchezitiilor, urmeaza a fi puse in aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, in vederea continuarii cercetarilor. Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii. De asemenea, la actiune participa si politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Mures”, precizeaza IPJ Mures.

Sursa: Agerpres

Zeci de PERCHEZITII in Sibiu! O retea de traficanti de droguri luata la audieri de DIICOT!1


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275