ACTUALITATE

Persoanele ranite in accidentul aviatic din judetul Sibiu au multiple arsuri!

Persoanele ranite in accidentul aviatic din judetul Sibiu au multiple arsuri!

Cele doua persoane ranite in accidentul aviatic din judetul Sibiu au multiple arsuri si au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat ca cele doua persoane ranite in accident sunt transportate la UPU Sibiu.

„Ranitii au suferit multiple arsuri”, a spus Sabau.

Elicopterul militar care s-a prabusit, vineri in jurul orei 10.50, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Malancrav si Iacobeni, din judetul Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Opt persoane au murit dupa prabusirea aparatului de zbor, iar alte doua au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Targu Mures, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu.

Zona unde s-a prabusit elicopterul este greu accesibila.

Doua elicoptere SMURD si o echipa de procurori militari si criminalisti din Inspectoratul General al Politiei Romane au fost trimise, vineri, in judetul Sibiu, la locul unde s-a prabusit elicopterul apartinand Ministerului Apararii Nationale, informeaza Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit reprezentantilor MAI, tot acolo se deplaseaza si ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

MAI precizeaza si ca a fost activat de urgenta Centrul Operational de Comanda al Guvernului Romaniei si Centrul de Comanda al MAI, pentru coordonarea actiunilor de salvare a supravietuitorilor si cercetarea conditiilor in care a avut loc accidentul.

Potrivit ministrului Apararii, Mircea Dusa, elicopterul se indrepta de la Campia Turda spre Cincu si s-a prabusit in apropierea poligonului, unde se desfasoara un exercitiu militar.

„O sa ma deplasez si eu in zona. Acum sunt in Ardeal, asa ca o sa ajung destul de repede. S-au luat masuri sa fie alertati toti care au atributii de interventie de urgenta”, declara Dusa.

Potrivit ministrului Apararii, in acest caz a fost sesizat Parchetul Militar.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309