CULTURA

Peste 15.000 de spectatori la TIFF Sibiu 2014!

Peste 15.000 de spectatori la TIFF Sibiu 2014!

Peste 15.000 de spectatori la TIFF Sibiu 2014!2

Peste 15.000 de spectatori au participat la editia 2014 a TIFF Sibiu, arata cifrele din vanzarea biletelor si estimarile proiectiilor open-air.

Cea mai mare audienta au avut-o, si in acest an, filmele din Piata Mare, acolo unde seara de seara locuril puse la dispozitie spectatorilor s-au epuizat cu minute bune inainte de inceperea proiectiilor. Comedia romaneasca, filmata la New York, America, venim a strans chiar peste 2.500 de spectatori, urmata indeaproape de proiectia filmului O poveste de dragoste, Lindenfeld, in regia lui Radu Gabrea.

Unul dintre cele mai mari succese de public s-a dovedit comedia #Selfie. Prima proiectie, din Parcul Sub Arini, a strans 1.500 de spectatori. Multi dintre ei s-au inghesuit, la final, sa primeasca afise si autografe din partea protagonistilor peliculei. #Selfie a fost programat din nou la Teatrul Gong, unde a umplut din nou sala, iar organizatorii s-au vazut nevoiti sa il reprogrameze si in ultima zi, duminica, datorita cererii din partea spectatorilor.

Cele mai multe intrari la Teatrul Gong le-a adus productia bloggerului sibian Radu Bazavan, Usturoi. Aventurile a doi baieti etnie rroma dintr-un satuc romanesc care fug de acasa ca sa-si asigure un viitor mai bun au smuls ropote de aplauze, fiind difuzata in paraleli in doua sali de spectacol ale Teatrului Gong. Ambele proiectii s-au desfasurat cu casa inchisa.

Filmul-eveniment Tabu, realizat in anul 1931, povestea a doi tineri din laguna Bora Bora, care fug pentru a scapa traditiile restrictive ale tribului lor, a fost proiectat in cadrul editiei TIFF Sibiu 2014 la Ceatea Cisnadioara. Proiectia, acompaniata de muzica live, a atras peste 150 de spectatori.

Tudor Giurgiu: “TIFF se va dezvolta la Sibiu”

TIFF are toate sansele sa se dezvolte la Sibiu, crede directorul Festivalului, Tudor Giurgiu.

“TIFF Sibiu cred ca are o sansa mare de a creste. Ideal ar fi sa mai apara cateva sali de cinema, pe langa cinema Arta sa mai apara macar o sala care sa fie dotata corespunzator. Cred ca proiectiile in aer liber si celelalte spatii unde am tot inovat in fiecare an, spatii neconventionale, daca le vom creste si se vor forma spectatori si cinefili tot mai multi, cred ca festivalul se va dezvolta. Nu imi place sa fac predictii si prognoze, nu sunt Nostradamus, dar cred ca in fiecare an va trebui sa vedem in ce directii ne ducem. M-as bucura sa vedem cat mai multi oaspeti, regizori, sa vina cu filmele lor, sa si le prezintem cred ca asta da o alta legatura cu publicul”, a spus Tudor Giurgiu.

Cea mai importanta manifestare cinematografica din Sibiu, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) a adus, in perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiectii in 7 spatii diferite.

TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria municipiului Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349