TURISM

Peste 21.000 de turisti au venit la schi in Paltinis si la Balea. Toti au fost disciplinati

Peste 21.000 de turisti au venit la schi in Paltinis si la Balea. Toti au fost disciplinati

jandarmi montani sibiu2

Numarul turistilor care au venit in cele doua locatii cunoscute pentru sporturile de iarna, din judetul Sibiu, la Paltinis si Balea Lac a depasit 21.000 in ultima saptamana, potrivit Jandarmeriei Sibiu. Pentru ca turistii au fost cuminti si disciplinati, jandarmii montani nu au fost nevoiti sa intervina pentru salverea vreunui dintre ei.

”In zona de responsabilitate a Jandarmeriei Montane, pe teritoriul judetului Sibiu in statiunea Paltinis, partiile de schi sunt deschise si se schiaza corespunzator. O medie a turistilor in ultima saptamana este 20 000 de persoane iar jandarmii montani nu au fost solicitati sa intervina in cazuri de accidente sau rataciri pe munte”, se arata intr-o postare pe Facebook a Jandarmeriei.

In statiunea Balea drumul este inchis pe sectrorul Balea Cascada – Balea Lac iar accesul se face cu telecabina. In acesta zona nu sunt partii omologate pentru schi iar accesul este greoi chiar si pentru temerari. Stratul de zapada masoara peste 1 metru iar prezenta turistilor este de aproximativ 1000 de persoane in aceasta saptamana.

”Cu toate acestea peste 100 de persoane au fost avertizate cu privire la echipamentul neadecvat pentru munte si li s-au recomandat unui numar de 25 turisti trasee mai accesibile pe care pot sa acceada, cu risc de accidentare scazut”, mai spune Jandarmeria.

Activitatea de monitorizare a traseelor turistice si a ariilor naturale protejate este in atentia jandarmilor montani. Pentru siguranta turistilor sunt destinate zilnic echipaje montane in ambele statiuni din Sibiu. Cei care se aventureaza pe munte, in aceasta perioada, trebuie sa fie echipati corespunzator.

Turistii pot solicita sprijinul jandarmilor montani apeland non-stop, numarul unic de urgenta 112, sau se pot adresa direct jandarmilor montani ori Salvamontistilor.

Foto: Jandarmeria Sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279