ECONOMIE

Peste 40 milioane euro de la Comisia Europeana pentru reabilitatea drumului Sibiu-Sighisoara

Peste 40 milioane euro de la Comisia Europeana pentru reabilitatea drumului Sibiu-Sighisoara

accident-Slimnic-sibiuDrumul National 14, Sibiu-Medias-Sighisoara va fi reabilitat cu bani de la Comisia Europeana, in cadrul Programului Operational de Transport, suma alocata fiind de 40,7 milioane euro, a anuntat, luni, comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

Conform proiectului, au fost reabilitati aproximativ 80 de kilometri din drumul national ce leaga orasele Sibiu si Sighisoara. Tronsonul Sibiu-Medias al DN 14 este parte a retelei de transport trans-europene extinse (TEN-T Comprehensive).

Banii vin din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune.Valoarea totala a proiectului este de 47,9 milioane de euro, din care 85% reprezinta cofinantarea din FEDR.

„Ma bucur sa anunt decizia privind plata contributiei financiare din FEDR pentru acest proiect important de infrastructura. În urma reabilitarii DN 14 Sibiu-Sighisoara, se estimeaza ca rata de producere a accidentelor se va reduce cu 10% pe cei 79,36 kilometri de drum national. De asemenea, cei aproape un milion de locuitori ai judetelor Sibiu si Mures, precum si utilizatorii nationali si internationali ai retelei de transport vor putea sa parcurga distanta dintre cele doua orase în conditii sporite de siguranta si într-un timp mai scurt”, a declarat comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu.

Lucrarile de reabilitare a DN14 au fost incluse initial, în 2006, pe lista drumurilor nationale din Romania ce ar urma sa fie reabilitate în cadrul unui program cu finantare din partea BEI si cofinantare de la bugetul de stat. Autoritatile romane au decis ulterior ca, în locul împrumutului de la BEI, sa solicite pentru aceste proiecte bani din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Cererea pentru finantare FEDR a DN 14 a fost facuta în decembrie 2014, iar ultimele documente au fost depuse la CE în a doua jumatate a lunii iulie 2015. La momentul în care Romania a depus solicitarea pentru finantarea cu fonduri europene, lucrarile de reabilitare a DN 14 erau aproape finalizate.

Sursa: digi24.ro

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309