ACTUALITATE

Peste 6000 de sibieni au participat la Noaptea Cercetatorilor 2015

Peste 6000 de sibieni au participat la Noaptea Cercetatorilor 2015

noaptea cercetatorilor 2015sibiu

Peste 6000 de sibieni au raspuns invitatiei Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu de a se intalni cu fascinanta lume a cercetarii, la cea de a doua editie a evenimentului Noaptea Cercetatorilor 2015. Chiar daca segmentul de varsta majoritar a fost 12-18 ani, curiosi sa desluseasca ”misterele” stiintei au fost sibieni de toate varstele, de la 5 ani pana la 70 de ani. Un numar de peste 40 de scoli si licee au participat la eveniment, iar 1500 de elevi si-au rezervat din timp participarea.

”Obiectivul principal al acestui eveniment este acela de a face legatura intre cercetatori si rezultatele lor uimitoare obtinute in laborator si pubilcul larg. Este important ca oamenii sa vada si sa inteleaga aceste rezultate, care au un impact direct in viata noastra de zi cu zi. Si, ne bucuram sa vedem ca si in acest an sibienii au venit intr-un numar mare la aceasta intalnire, dar si mai important este faptul ca cei mai multi participanti au fost din randul tinerilor, cei care pot deveni cercetatorii de maine”, a declarat prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor, prorector responsabil cu cercetarea stiintifica in cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu.

In cele opt ore cat a durat Noaptea Cercetatorilor, sibienii au avut ocazia sa vada cele mai noi descoperiri atat ale companiilor din oras, dar si ale cadrelor universitare. De la roboti si aplicatii care ne ajuta sa avem un stil de viata sanatos, la sisteme de ultima generatie in privinta sigurantei autovehiculelor si pana la simularea eruptiei unui vulcan, sibienii au fost purtati prin tot spectrul cercetarii stiintifice.

Noaptea Cercetatorilor este un eveniment finantat de catre Comisia Europeana, prin actiunile Marie Skłodowska-Curie si se desfasoara simultan in peste 300 de orase din Europa.

La Sibiu, Noaptea Cercetatorilor este organizat de ULBS, in parteneriat cu Consiliul Judetean Sibiu, Inspectoratul Scolar al Judetului Sibiu si Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu”.

 
Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349