ADMINISTRATIE

Peste 9000 de sibieni nu au carti de identitate. Primaria ii invita la ghiseu, pentru a evita amenzile

Peste 9000 de sibieni nu au carti de identitate. Primaria ii invita la ghiseu, pentru a evita amenzile

carte de identitate

Sibienii carora le-au expirat cartile de identitate si cei care implinesc varsta necesara eliberarii acestui act sunt invitati de Primaria Sibiu la ghiseele serviciului de evidenta a persoanei, altfel risca sa fie amendati.

In aceasta situatie sunt peste 9.100 de sibieni si locuitori ai celor 10 comune deservite pe linie de evidenta a persoanei (Cristian, Marpod, Gura Raului, Poplaca, Rasinari, Rosia, Slimnic, Sura Mare, Selimbar si Vurpar) care au actele de identitate expirate in prezent sau nu au obtinut un astfel de document la implinirea varstei de 14 ani. Dintre acestea 1.300 de acte de identitate au expirat anul acesta și nu au fost schimbate de titulari, restul de 7.800 ieșind din termenul de valabilitate inca din anii precedenti.

„Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor reaminteste pe aceasta cale obligatia pe care o au cetatenii de a se prezenta in termenele legale pentru obtinerea primului act de identitate la varsta de 14 ani, dar și pentru preschimbarea la expirarea precedentului act de identitate, la schimbarea domiciliului sau a starii civile, in cazul pierderii, furtului, deteriorarii buletinului sau a carţii de identitate, precum si pentru a solicita inscrierea vizei de resedinţa (flotant) in cazul persoanelor care locuiesc temporar la alta adresa decat cea de domiciliu”, se arata intr-un comunicat al Primariei Sibiu.

Astfel, serviciul public ii invita pe cei 7.432 de adulti care au cartile de identitate expirate, dar și pe cei 1.715 tineri cu varsta intre 14 și 18 ani sa se prezinte la ghiseele serviciului care functioneaza in cladirea Primariei Sibiu de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3. Functionarii vor sta la dispozitia publicului zilnic intre orele 8.30 – 13 si 14–16.30, iar in zilele de miercuri programul include si dupa-amiaza: 8.30 – 13 si 14 – 18.30.

Actele necesare pentru fiecare situatie in parte se regasesc la avizierele de la sediul Serviciului, in pasajul subteran de langa magazinul „Dumbrava” precum si pe site-ul oficial al Primariei Municipiului Sibiu, www.sibiu.ro, in meniul „Acte necesare pe categorii” – „Evidenta Persoanelor”.

Nerespectarea acestor obligatii va atrage raspunderea contraventionala, concretizata prin amenzi cuprinse intre 40 si 80 de lei.

Foto


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309