ACTUALITATE

Plan pentru dezvoltarea Paltinisului: investitori, utilitati, promovare, infrastructura

Plan pentru dezvoltarea Paltinisului: investitori, utilitati, promovare, infrastructura

Se deschide sezonul de schi la Paltinis! Vezi preturile la cazare!

Consiliul Judetean Sibiu a finalizat Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunitar (PATZIC) Paltinis-Cindrel, documentatie realizata din bugetul CJ (de 572.928 lei, din care studiile au costat 17.160 lei) si care traseaza vitoarele directii de transformare a statiunii. Acest plan a fost aprobat prin hotarare de Consiliu Local de catre primariile Sibiu, Rasinari si Poplaca.

“Asa cum dezvoltarea turistica a Tirolului (Austria) a pornit de la un plan de amenajare, la fel si dezvoltarea turistica a Paltinisului are la baza un plan de amenajare care este public si sta la dispozitia tuturor investitorilor interesati”, se arata intr-un comunicat al CJ Sibiu.

Potrivit planurilor CJ, strategia de dezvoltare spatiala a planului vizeaza un orizont temporal de 15 ani, caruia ii corespund propuneri si un program de masuri etapizat pe termen scurt si mediu (etapa I – 5 ani), mediu si lung (etapa II – 10 ani) si de perspectiva (etapa III – 15 ani).

Printre obiectivele pe care Consiliul Judetean Sibiu le va urmari se numara:

  • Agrearea unui program comun impreuna cu Primaria Municipiului Sibiu si a membrilor ADI Paltinis-Cindrel
  • Delimitarea clara a zonelor care se vor amenaja si extinde: zona hoteliera, de pensiuni, zona de parcari si domeniul schiabil
  • Dezvoltarea turistica a Paltinisului in toate cele patru anotimpuri
  • Promovarea zonei pe plan intern si international (in virtutea bunelor relatii stabilite cu ambasadele din Romania prezente la cele doua editii ale Conferintei Internationale de promovare a oportunitatilor de investitii in judetul Sibiu. Un mare avantaj pentru promovarea Paltinisului il constituie Aeroportului International Sibiu)
  • Intretinerea si imbunatatirea infrastructurii existente
  • Demersuri pentru introducerea/amenajarea utilitatilor publice
  • Identificarea si atragerea de surse de finantare
  • Atragerea de investitori

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309