POLITICA

PNL a pierdut alegerile in Sibiu, dar a castigat judetul. Are cei mai multi consilieri

PNL a pierdut alegerile in Sibiu, dar a castigat judetul. Are cei mai multi consilieri

Biroul Electoral Judetean Sibiu a anuntat rezultatele finale ale alegerilor de duminica, iar, la nivelul intregului judet, Partidul National Liberal este castigator, in ciuda faptului ca a pierdut alegerile in municipiul Sibiu.

conducerea pnl sibiu

Surprinzator, in comparatie cu alegerile de pana acum, PNL a fost invins in municipiul Sibiu, fiind pe locul trei, dupa FDGR si PSD, insa a castigat in fata social-democratilor in judet. Astfel, PNL va avea un numar 340 de consilieri locali, in timp ce PSD are 281.

In total, 11 formatiuni vor fi reprezentate in consiliile locale din cadrul primariilor, in judetul Sibiu, la care se adauga 11 independenti. Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor a castigat 51 de mandate de consilieri, Partidul Miscarea Populara, 34, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei 12, Ecologistii 11, Uniunea Democrata Maghiara din Romania, 8. Cei mai putini consilieri locali, cate doi, au obtinut Partidul Blocul Unitatii Nationale, Partidul Romania Mare si Partidul Romania Unita.

PNL a obtinut 53.248 voturi pentru CJ Sibiu si va avea 13 consilieri. PNL va avea presedintele CJ Sibiu – Daniela Cimpean – si un vicepresedinte, Marcel Luca.
Partidul Social Democrat (PSD) a obtinut 12 mandate de consilier judetean, potrivit BEJ, din care un mandat prin redistribuire. Printre consilierii judeteni este liderul judetean al PSD, Ioan Cindrea, fost presedinte al CJ, demis din cauza problemelor juridice.
Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) are 8 mandate de consilier judetean, a anuntat BEJ, din care un mandat prin redistribuire. FDGR are si un vicepresedinte al CJ Sibiu, in urma negocierilor cu PNL, pe Wiegand Fleischer, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, liderul judetean al formatiunii, Martin Bottesch. Printre consilierii judeteni ai FDGR se numara liderul national al formatiunii, Paul Porr, liderul judetean Sibiu, Martin Bottesch, fost presedinte al CJ.
Un numar de 129.954 de sibieni au votat duminica, candidatii pentru CJ Sibiu. PNL a obtinut 53.248 de voturi, PSD, 45.952, iar FDGR, 30.754.

Sursa: Agerpres

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279