ACTUALITATE

PNL si PSD isi jura dragoste eterna. La sibiu

PNL si PSD isi jura dragoste eterna. La sibiu

USL s-a desfiintat, dar la Sibiu dragostea inca rezista. Liderii PNL si PSD, Mircea Cazan respectiv Ioan Cindrea continua sa-si faca declaratii de dragoste si spun ca ei vor sa ramana impreuna.

Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, care ocupă şi funcţia de preşedinte al CJ Sibiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că regretă ruperea USL, dar speră într-o continuare a colabărării pe plan local.

„Eu cred că noi, la Sibiu, am colaborat nu bine, ci foarte bine. Din pre-campanie, campanie şi mie îmi pare rău că s-a rupt la nivel naţional USL. În viitor, rămâne să vedem ce spun foştii noştri parteneri din USL, dacă doresc să colaboreze, dacă nu, o să caut o altă varianta. Cu siguranţă, e nevoie de stabilitate. Voi căuta variante care să asigure stabilitatea. Eu mă bazez ca această majoritate nu este una conjuncturală, ci rezultatul unui stil de management. Noi n-am stricat-o. Dacă cineva o strică, să-mi spună”, a declarat Cindrea.

Întrebat cum vede viitorul în CJ Sibiu în cazul în care colegii din PNL renunţă la colaborare şi dacă este posibil ca vicepreşedintele PSD al CJ Sibiu Ioan Banciu să-şi piardă funcţia, Cindrea a declarat: „Nu cred. N-am dormit zilele astea. Am cel puţin trei variante de majoritate. Sunt dator, ca preşedinte al CJ, să asigur stabilitatea”.

Răspunzând unor întrebări, Cindrea a precizat că va negocia inclusiv cu PDL şi FDGR pentru a asigura majoritatea în cazul în care nu se continuă în actuala formulă, în care PSD, PNL şi FDGR formează majoritatea.

De asemenea, întrebat dacă este de părere că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, fost lider al FDGR şi actual membru cu influenţă al formaţiunii va fi de acord să continue colaborarea, Cindrea a confirmat. „Eu cred că am făcut lucruri bune cu domnul Iohannis şi cred că se vad. De la Capitala Culturală pe care am început-o împreună, până la locuinţe sociale, sprijin pentru Aeroport, toate astea au fost proiecte comune. Putem colabora în interesul cetăţeanului”, a mai spus Cindrea.

Si cazan vrea

Contactat telefonic, liderul PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a declarat că, „în această fază”, îşi doreşte continuarea colaborării dintre PNL şi PSD.

„În etapa actuală aşa ar fi normal să încercăm o bună colaborare pe plan local. Vom încerca să găsim cele mai bune soluţii pe plan local pentru că între noi colaborarea a funcţionat bine. Cel puţin în această fază, continuarea colaborării mi se pare cea mai bună soluţie”, a declarat Mircea Cazan.

Întrebat dacă subprefectul de Sibiu, Mircea Creţu, susţinut de PNL, ia în calcul o eventuală demisie, Cazan a negat.

„Nu-şi dă nimeni demisia în această fază. Demisia este valabilă doar pentru miniştri”, a precizat Cazan.

În plus, întrebat dacă se aşteaptă ca şefii instituţiilor deconcentrate care sust susţinuţi de către PNL să fie schimbaţi, Cazan a răspuns: „Nu ştiu. Vom vedea cum decurg lucrurile. Sunt oameni capabili care au dat concurs pe posturi şi sunt funcţionari publici. Oricum, noi nu avem mulţi şefi de deconcentrate. Era mai greu dacă era invers”.

Potrivit lui Cazan, directorul Direcţiei de Cultură Sibiu, Răzvan Pop, cel al Direcţiei Judeţene de Pensii Sibiu, Dorel Aldea şi directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, Nicoleta David sunt directorii de instituţii susţinutţi de PNL.

Atât Ioan Cindrea cât şi Mircea Cazan au precizat că vor discuta în perioada următoare pentru a vedea cum se va derula colaborarea.

Consiliul Judeţean Sibiu este format din 33 de consilieri dintre care nouă FDGR, nouă PSD,  şapte PDL, câte trei PNL şi PP-DD şi doi de la PC.

Conducerea CJ Sibiu este asigurată în prezent de către Ioan Cindrea (PSD) şi vicepreşedinţii Ioan Banciu (PSD) şi Marcel Luca (PNL).  (sursa foto: Isabela Paulescu)cazan si cindrea


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349